Prima paginăSocial

Salariile bugetarilor cu venituri mici, majorate din luna august

Salariile bugetarilor cu venituri mici, majorate din luna august

Dimensiune text

 

bani lei2-680x365Miercuri, 6 aprilie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat că salariile a mai mult de jumătate dintre bugetari se vor majora, de la 1 august, în medie cu 5%. Majorările anunţate se vor raporta la valoarea salariului minim actualizat începând cu 1 mai.

Dan Suciu a precizat că Guvernul a avut în vedere doar a doua jumătate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), însemnând „mai mult de jumătate dintre bugetari”.

„Majorările sunt până la 20%, de exemplu, la asistenţi sociali. Sigur, în alte categorii sunt mult mai reduse, sunt mai degrabă modice, intrăm pe 1%, dar avem aceste majorări pe toate clasele salariale. Pe medie vorbim de o creştere salarială, pe fondul de salarii, undeva la 5%. Ordonanţa vine după o creştere salarială pe tot sectorul public de 10% şi să nu uităm că de la 1 mai vorbim de un nou salariu minim pe economie. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1.250 de lei, care intră în vigoare de la 1 mai. Deci toate datele de majorare pe care le anunţăm se raportează la salariul minim de 1.250 de lei, nu la cel existent în plată astăzi, în luna aprilie”, a precizat Suciu.

Ordonanţa de urgenţă prin care se vor reglementa aceste modificări va fi adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat motivele pentru care Guvernul a decis să facă aceste majorări: „Persoane angajate la un anumit moment, îndeplinind anumite funcţii comune cu alte persoane, beneficiau de salarizări diferite. Acest lucru crea o mare disfuncţionalitate şi o problem de legalitate în sistem, deoarece avem o serie de procese în instanţă pentru clarificarea acestor lucruri”.

Majorarea ar urma să se aplice de la 1 august, iar prima plată se va face pe 1 septembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0