Salarii de mii de euro pe iahturi de lux, pentru tinerii din România

HomeEconomie

Salarii de mii de euro pe iahturi de lux, pentru tinerii din România

 

Tinerii aflați în căutarea unei experiențe inedite, care le poate aduce, totodată, și salarii de câteva mii de euro lunar, au acum acces la cursurile de calificare care le vor facilita angajarea pe nave de croazieră și iahturi de lux, cursuri organizate în România de compania Capsea Yachting. Ideea de a aduce acest domeniu și în România i-a venit inițiatoarei afacerii, Carmen Preda, după ce a activat ea însăși, timp de câțiva ani, pe mai multe nave.

Carmen Preda, CEO Capsea Yachting

 

„Capsea Yachting a luat ființă în anul 2017, după multe demersuri în această privință, începând cu anul 2014. Ideea mi-a venit după mai mulți ani de experiență ca și Yacht Stewardess. Am început să lucrez pe iahturi în anul 2009, pe un iaht numit Ti’a Moana, de 69 de metri, în Polinezia Franceză. Pe parcursul anilor, am avansat în funcție după fiecare contract, ajungând să lucrez ca și Chief Stewardess, iar mai apoi să fiu implicată în poziții de personal assistent/Butler/valet a unei familii regale arabe. Am lucrat pentru președinți, miniștri de stat, vedete internaționale – actori, cântăreți faimoși –, dar și pentru unii dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Am fost, de asemenea, implicată în două proiecte mari, la construcția a două mega-iahturi, cât și în proiecte de reparații de iahturi în șantiere navale. Această idee mi-a venit după ce am constatat lipsa acestor cursuri pe piața serviciilor de formare profesională din România, dar și din dorința de a oferi șansa de a lucra pe un iaht și românilor – și nu numai”, afirmă Carmen Preda, CEO Capsea Yachting.

Capsea Yachting oferă, pe lângă cursuri de Yacht Steward/ess și cursuri Butler/Valet, și servicii de training la bord pentru perfecționarea personalului de pe nave, dar poate organiza și vacanțe și petreceri pe iahturi – prin Capsea Yachting Sail.

 

Ce fel de personal caută angajatorii

La cursurile organizate în București de Capsea Yachting se pot înscrie tinerii cu vârsta minimă de 18 ani, băieți și fete, care trebuie să cunoască limba engleza la nivel conversațional. Deși vor lucra pe mare, nu sunt necesare cunoștințe de înot, însă starea de sănătate trebuie să fie una bună pentru a fi apți de muncă.

„Cursul se susține în limba engleză, limba «maritimă» vorbită la bord fiind engleza. În cazul în care cursanții cunosc și o alta limbă străină, acest lucru constituie un avantaj, la fel ca și experiența profesională și educațională a fiecăruia. În acest domeniu sunt căutate persoane corecte, respectuoase, cu bun simț, educate, gata de a fi mereu cu zâmbetul pe buze, primitoare, ospitaliere, muncitoare, mereu cu ochii pe detalii. Angajatorii nu sunt dornici să vadă persoane cu «drama queen attitude», cum o numim noi pe yacht”, glumește Carmen Preda.

 

Costuri și beneficii

Capsea Yachting oferă cursuri intensive, organizate pe durata a cinci zile, care îi pot îndruma pe tineri într-o nouă meserie, către o nouă industrie în dezvoltare și în România. Cursul nu este deloc ieftin, dar salariile în domeniu pot fi pe măsură. Pe parcursul cursului, tinerii vor avea atât probe practice, cât și un examen cu test grilă, la finalul cursului. După absolvirea examenului, cursanții Capsea Yachting pot avea șansa de a lucra în industria yachtingului, unde salariile pornesc de la 2.000 – 2.500 de euro lunar.

„Pe lângă acest salariu au incluse cazarea, toate mesele – respectiv mâncare și băuturi –, asigurare medicală, uniformă, cât și biletele de avion, toate, de asemenea, gratuit. În acest domeniu, și bacșișurile sunt destul de consistente, putând ajunge și la 2.000 de euro săptămânal. După terminarea cursului și absolvirea lui, oferim tuturor studenților oferte de muncă în industria yachtingului, ca steward / stewardess, sau dubla poziție, cum ar fi: Masseuse/Steward/ess,  Beautician/Steward/ess, Cosmetician/Steward/ess, Personal Trainer/Steward/ess, și așa mai departe, cât și locuri de munca pe cruise ships, riverships, ferryboat, platforme petroliere, cât și hotelier, Inhouse hold, ski chalet și Luxury villas. Costul cursului este de 950 de euro, se poate achita integral sau până la 12 rate fixe, fără dobândă, cu cardul de credit, cu băncile cu care colaborăm. Cursul se susține de către mine, formator acreditat, cu un număr de persoane lunar mai mic, deoarece ne dorim să dăm 100% pentru a capta cât mai multă informație și a învăța cât mai multe lucruri la noi la academie. După terminarea cursului, oferim îndrumare și suport studenților pentru ce au de făcut pe mai departe, îi ajutam în mod gratuit în a-și face CV-ul, îi învățăm ce trebuie să spună la un interviu, cum să se comporte, precum și alte mici trucuri pentru a-i ajuta la interviu, dar și suport pe perioada angajării cu orice nelămurire au la locul de muncă. Unii dintre studenții noștri sunt deja la al doilea contract și mă bucur că sunt fericiți la locul de muncă”, afirmă Carmen Preda.

 

Cum se lucrează pe un iaht

Contractele de muncă de care pot beneficia cei interesați de acest domeniu diferă de la angajator la angajator. Acestea pot fi contracte zilnice („day worker”, care se plătesc în jur de 80 – 400 de euro pentru opt ore de muncă pe zi, cu masa de prânz inclusă), contracte freelancer (pentru câteva săptămâni), contracte lunare, sezoniere sau rotaționale (2 cu 2, 3 cu 1, 5 cu 1 etc), sau contracte permanente de un an, cu o lună de zile de concediu plătită. „Contractele pot fi pe tipuri de iahturi private, charter sau explorer worlwide. Suntem în contact direct cu proprietarii de iahturi, căpitani și companii de yacht management din întreaga lume. Locurile de muncă pot fi în oricare colț al lumii, în momentul de față fiind peste 5.000 de iahturi funcționale”, spune Carmen Preda.

Aceasta subliniază că la Capsea Yachting cursurile sunt recunoscute internațional de către industria yachtingului, o garanție a serviciilor oferite fiind reprezentată și de reacțiile participanților la târgurile din domeniu din România, cum ar fi Salonul Internațional Nautic București. „ La târgurile la care am participat, toată lumea ne-a felicitat și s-au bucurat că, după ani de zile, iată că și românii se mai întorc în țară să schimbe ceva”, adaugă Carmen Preda, CEO Capsea Yachting.

Cei interesați să urmeze aceste cursuri pot obține mai multe detalii de pe site-ul companiei, www.capsea-yachting.com, la adresa de e-mail: contact@capsea-yachting.com , sau la numărul de telefon 004 0743 115 508.

 

 

 

Foto: Carmen Preda, Capsea Yachting, Chera Photography, www.fotoploiesti.info

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0