Salariații din DGASPC Neamț se pregătesc de proteste

HomeSocial

Salariații din DGASPC Neamț se pregătesc de proteste

 

Salariații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, inclusiv cei din centrele pentru adulți și copii, membri ai organizațiilor sindicale, intenționează să demareze săptămâna viitoare mișcări de protest, informează un comunicat al DGASPC Neamț.

„Nemulțumirile sunt declanșate de faptul că sute de copii și adulți cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură. Totodată, angajații sunt revoltați din cauză că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie și, din păcate, nici nu există perspective de acordare a drepturilor bănești cuvenite în viitorul apropiat.

Bugetul sistemului de protecție al județului Neamț, în speță al DGASPC Neamț, se compune în proporție de aproximativ 70% din fonduri provenite de la bugetul de stat, diferența provenind din fondurile Consiliului Județean Neamț.

În anul 2020, DGASPC Neamț ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat, (din cota defalcată din TVA conform standardelor minime de cost) peste 80 de milioane de lei, jumătate fiind destinată copiilor, restul pentru adulții cu dizabilități. Până acum s-au primit de la bugetul de stat aproximativ 54 de milioane de lei din care peste 31 de milioane de lei pentru adulții cu dizabilități, restul fiind pentru copii. Totodată, din bugetul Consiliului Județean s-au alocat DGASPC Neamț aproximativ 54 de milioane de lei, sumă reprezentând contribuții pentru funcționarea centrelor de copii, a centrelor de adulți și investiții sau cofinanțare pentru proiectele cu finanțare națională sau europeană implementate de DGASPC Neamț.

Pentru a fi asigurată activitatea DGASPC Neamț până la finalul anului ar fi necesară alocarea de la bugetul de stat a unei sume de aproximativ 31 de milioane de lei. Precizăm că DGASPC Neamț are circa 1.400 de angajați (salariați centre copii, centre adulți, asistenți maternali și aparat propriu)”, mai precizează comunicatul DGASPC Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Doru 4 ani ago

    În mod normal DGASPC trebuie sa între în insolventa, închise centrele pentru copii, desființarea sistemului de asistenta maternala iar responsabilitatea îngrijirii sa treacă la prefectura.

    • Cristian 4 ani ago

      Nu-i baga nimeni in seama pe acesti oameni. Politicienii, indiferent de partid, sunt preocupati numai de interesele lor( liste pt. parlamentare…, etc.)