HomeSocialEducatie

„Saga” repartizărilor la catedră se încheie pe 13 septembrie

După primele etape de repartizare pe posturi, la care au participat candidaţii care au luat note peste 5 la examenul de titularizare, 420 de posturi, catedre întregi, dar şi fracţiuni au dispărut de pe lista Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

Candidaţii cărora etapele calendarului mişcării personalului didactic nu le-au dat, încă, ocazia să opteze pentru un post mai au la dispoziţie 150 de catedre întregi şi alte câteva sute de „firimituri”, catedre incomplete. „Avem mult mai mulţi oameni care îndeplinesc condiţiile de a lucra la catedră. Mai sunt foarte multe etape de repartizare, ultima fiind prevăzută pe 13 septembrie, chiar înainte de începutul anului şcolar. Situaţia, însă, nu este echilibrată pe discipline. Sunt discipline la care nu mai avem ore, dar şi discipline la care vom apela, probabil, şi la pensionari pentru a preda. Mai sunt în desfăşurare numeroase etape din calendarul mobilităţii înainte de a ne face o imagine asupra încadrării cu care vom începe anul şcolar”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu.

Candidaţii care au obţinut note peste 5 la titularizare şi au rămas nerepartizaţi, dar şi cei care solicită un post în baza notei obţinute la concurs în sesiunile din 2011 şi 2012 mai au o şansă pe 28 şi 29 august, după care vor intra în scenă şi pensionarii care doresc să predea în anul şcolar viitor.

Comentarii

WORDPRESS: 0