Săbăoaniul are candidat cu titluri de excelenţă

HomePolitica

Săbăoaniul are candidat cu titluri de excelenţă

 

Adriana Maria Robu 07Dintre cei opt candidaţi înscrişi în cursa electorală pentru funcţia de primar al comunei Săbăoani, un nume atrage atenţia în mod particular. Este vorba despre ADRIANA MARIA ROBU candidat independent, al cărei Curriculum Vitae remarcabil o recomandă pentru funcţia de primar. Adriana Maria Robu este profesor de limba română la liceul din Săbăoani, din 2003, şi cadru didactic colaborator la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, unde predă două cursuri de lingvistică în cadrul Facultăţii de Litere. În anul 2013, Adriana Maria Robu a obţinut titlul de Doctor în Filologie, primind calificativului Excelent (echivalentul distincţiei Summa cum laude), oferit de universitatea ieşeană.

Rezultatele ştiinţifice ale Adrianei Maria Robu s-au concretizat până în prezent prin publicarea a peste 30 de articole şi studii de analiza discursului şi pragmatică apărute în publicaţii importante din ţară şi din străinătate, precum şi în cartea intitulată Discursul publicitar din perspectivă pragmalingvistică, publicată în anul 2015. Totodată, participarea sa la 24 conferinţe naţionale şi internaţionale, dar şi nenumăratele stagii de formare şi cercetare urmate în România, Germania, Spania şi Austria au contribuit la extinderea orizonturilor sale de cunoaştere. Premiile obţinute, începând cu Premiul I la Colocviul „Mihai Eminescu – Iaşi 2001″, Premiul de Excelenţă oferit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, pentru activitatea de cercetare doctorală – 2013 sau Premiul I obţinut la Simpozionul International „Universul Știinţelor”– Iaşi 2015, atestă calitatea activităţii sale, precum şi exigenţa de a face lucrurile la superlativ.

Decizia Adrianei Maria Robu de a candida la funcţia de primar al comunei Săbăoani are la bază, după cum ne-a mărturisit, dorinţa de a face mai multe pentru comunitatea în care a crescut şi în care îşi desfăşoară activitatea: „Nu numai ca profesor, dar şi în calitate de consilier local, am ajuns să cunosc bine problemele din comuna noastră, motiv pentru care am gândit de mai multă vreme câteva proiecte prin care să rezolv o serie de aspecte stringente ale Săbăoaniului, cum ar fi atragerea investitorilor şi crearea locurilor de muncă, sprijinirea bătrânilor, a copiilor şi familiilor, continuarea lucrărilor de asfaltare, cosmetizarea domeniului public şi amenajarea spaţiilor verzi, demararea programului «Școală după şcoală» pentru clasele primare, amenajarea parcărilor în zonele de trafic intens, cum ar fi şcoala, biserica, piaţa agroalimentară, propunerea unor proiecte de (re)calificare, prin linii de finanţare europeană, precum şi susţinerea transparenţei în administraţia locală”.

Candidata a ţinut să sublinieze importanţa următorilor 4 ani în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, dat fiind faptul că numai pană în 2020 vor fi alocaţi bani pentru dezvoltare de la Uniunea Europeană. Dintre proiectele amintite, Adriana Maria Robu s-a referit în mod special la unul de maximă importanţă pentru Săbăoani, şi anume la cel legat de crearea locurilor de muncă: „De câteva săptămâni, sunt în discuţie cu un antreprenor puternic, dornic să investească în Săbăoani pentru a face o întreprindere, astfel încât să se creeze locuri de muncă. Lucrurile sunt cât se poate de serioase, întrucât antreprenorul doreşte să susţină în paralel şi înfiinţarea unei clase profesionale la liceul din comună, pentru a pregăti elevii în vederea angajării ulterioare. În aceeaşi ordine de idei, doresc să propun şi proiecte de (re)calificare pentru ca cetăţenii să fie pregătiţi special pentru meseria pentru care vor fi angajaţi. Cauza sărăciei în zona noastră este lipsa locurilor de muncă şi tot din pricina aceasta foarte mulţi tineri au ales drumul străinătăţii. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere ca să îi aducem acasă pe tinerii care au plecat din Săbăoani pentru că nu aveau altă soluţie. Mai mult, o parte dintre părinţi au fost nevoiţi să plece la muncă în străinătate lăsându-şi copiii acasă în grija bunicilor sau chiar singuri. Pentru aceşti copii am gândit un program de consiliere, deoarece mulţi dintre ei se confruntă cu probleme cauzate de lipsa părinţilor”, a afirmat Adriana Maria Robu.

Proiectele propuse de Adriana Maria Robu pun în prim plan omul, nevoile sale, înţelegerea problemelor care îl frământă, dar şi orientarea spre o nouă perspectivă de abordare, cu accent pe o comunicare eficientă atunci când este vorba de cetăţean, de banii publici şi de luarea unor decizii în cheltuirea acestora.

Adriana Maria Robu 05

Adriana Maria Robu 04

Adriana Maria Robu 03

Adriana Maria Robu 01

Adriana Maria Robu 02

 

 

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu acest candidat, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.