„Să ne facem cadou o victorie, de Iepuraș!”

Își dorește Marinela Gherman, jucătoare de bază la HCM Roman.

 

 

Mureșeancă de origine, cu „antecedente” în handbalul de performanță la Universitatea Cluj, Ana Marinela Gherman a găsit la Roman o casă stabilă în 2008, cînd s-a transferat la HCM, integrîndu-se imediat în noua sa familie sportivă. De atunci, ea este o jucătoare de bază în echipa romașcană, evoluînd pe posturile de centru sau inter, titulară obișnuită indiferent de plecările sau venirile în lot. A absolvit două instituții de învățămînt superior, Facultatea de Educație Fizică și Sport Cluj (2007) și Facultatea de Administrație și Afaceri din Cluj (2010).

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Adeptă convinsă a instituției căsătoriei, consideră că nu ar fi putut ajunge pînă aici fără ajutorul soțului. La sfîrșitul lunii martie a împlinit 27 de ani. Are ca motto în viață: „Mintea are exact aceeași putere ca și mîinile, nu îndeajuns cît să cuprindă lumea, dar deajuns cît să o schimbe…” (Colin Wilson).

 

Reporter: Marinela, cum ai caracteriza parcursul din acest campionat al echipei?

Marinela Gherman: Au fost perioade bune, dar și perioade mai puțin bune, cu fluctuații, lucruri normale pe undeva în cadrul unei echipe. Important este ca atunci cînd vom trage linie să fim pe un loc cît mai bun.

Rep.: Care a fost cel mai frumos meci din ediția actuală?

M.G.: Cel cu Ploieștiul, în deplasare, cu o unitate de echipă extraordinară. Ne-am bucurat pentru orice gol, pentru orice fază, pentru orice recuperare în apărare și am învins. De cealaltă parte, gust amar lasă orice meci care aduce și înfrîngere.

Rep.: Despre evoluțiile tale ce poți spune? Care-i meciul în care ai marcat de cele mai multe ori?

M.G.: Tot așa, cu fluctuații. Cîteodată foarte bine, cîteodată nu reușeam să mă regăsesc. Cel mai bun meci al meu a fost cu Oltchim, în care am reușit să înscriu multe goluri în poarta Talidei Tolnai. În plus, am făcut și marcaj bun la Oana Manea. În privința numărului de goluri, nu țin minte să fi marcat vreodată de zece ori. Poate la juniori. Cred că opt sau nouă a fost maximum pentru mine. Cel mai slab meci care mi-a rămas în minte este din campionatul trecut, la Brăila, cînd n-am reușit să ajut echipa.

Rep.: Care sînt amintirile tale cele mai plăcute?

M.G.: Meciurile din Cupa Challenge, de la Cluj, toate au fost frumoase. Atunci am jucat și finala.

Rep.: Cum va fi meciul cu Baia Mare?

M.G.: Trebuie tratat foarte serios, iar noi să fim bine pregătite, mai ales că ele au cîștigat de trei ori în deplasare. Să ne impunem de la primul fluier al arbitrilor și să dăm o replică bună. Să ne facem cadou o victorie, de Iepuraș și, totodată, să-i facem fericiți pe suporteri, care au fost alături de noi la bine și la greu, pentru care le mulțumim.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0