Prima paginăSocial

S-au pus primele pavele tactile și semafoare cu sunet pentru siguranța nevăzătorilor

S-au pus primele pavele tactile și semafoare cu sunet pentru siguranța nevăzătorilor

Dimensiune text

Municipalitatea a început, din această săptămână, să efectueze o serie de investiții pe străzile principale unde sunt treceri de pietoni, pentru accesibilizarea acestora în cazul persoanelor cu dizabilități. O atenție deosebită se pune persoanelor care nu văd, astfel încât la principalele intersecții semaforizate au fost amplasate pavele tactile și sisteme sonore de avertizare a nevăzătorilor.

Dacă în ceea ce privește accesul în instituții și zonele private, în ultimii ani s-au montat rampe pentru persoanele aflate în fotolii rulante, acum se acordă atenție și persoanelor nevăzătoare. Astfel, la trecerea de pietoni dintre Primărie și Tosca, semafoarele au fost prevăzute cu sisteme de sonorizare, iar la intersecția de la Pascal se montează pavele tactile. Rolul marcajelor tactile este de a permite nevăzătorilor să se orienteze într-un spaţiu deschis. Acest tip de marcaj se aplică sub formă de benzi longitudinale şi au un profil special, care permite dirijarea bastonului în direcţia care trebuie urmată.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Cu această ocazie ar fi bine să se facă și pantă de scurgere la zebra Tosca unde se formează o baltă la un metru de canal dar apa refuză „să meargă la deal” (sonorul e la culoarea verde,sau continuu?)

    • mama omida 3 ani

      probabil trebuie sa mai faca vreo trei vizite de „lucru” in Olanda ca sa vada cum sta treaba cu apa,canale.. poate mai cumpara niste barci,ca tot o ardem in parcuri.