S-a vândut compania AdePlast, care deține două fabrici la Cordun

HomeEconomie

S-a vândut compania AdePlast, care deține două fabrici la Cordun

 

Acţionarii AdePlast SA, compania romnească ce deține la Cordun, în județul Neamț, două fabrici, de mortare uscate și de polistiren, au decis să vândă societatea către grupul elveţian Sika AG, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii, a informat luni, 25 noiembrie, un comunicat al companiei AdePlast.

Conform sursei citate, această tranzacţie îndeplineşte dorinţa regretatului Marcel Bărbuț, fondatorul AdePlast, care a transformat societatea, de la începuturile sale modeste, în cel mai important producător de termoizolaţii din România şi într-un jucător regional în Europa de Sud-Est. Tranzacţia este condiţionată de autorizarea autorităţii de concurenţă.

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziţie importantă pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etansare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto. Sika are filiale în 101 ţări din întreaga lume şi deţine peste 300 de unităţi de producţie. Cu peste 24.000 de angajaţi, Sika previzionează o cifră de afaceri ce va depăşi 8 miliarde de franci elveţieni în anul fiscal 2019. Proprietarii Adeplast au fost asistaţi în această tranzacţie de către Alantra şi BI Corporate Finance, precum și de casa de avocatura Wolf Theiss.

Alexander Bărbuț, reprezentantul acţionarilor AdePlast: „AdePlast reprezintă munca de o viaţă a tatălui nostru, Marcel Bărbuț şi este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste şi va duce societatea pe culmi şi mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”.

Daniel Stăncescu, Director General AdePlast: „Cu Sika de partea sa, AdePlast îşi va întări forţele, atât ca angajator atractiv, cât şi ca partener de încredere şi contribuitor important la economia țării”.

Ivo Schädler, Manager Regional Sika EMEA: „AdePlast este un lider consacrat al industriei, ce va consolida semnificativ prezenţa produselor noastre de finisaje pentru construcţii pe piaţa aflată în plină expansiune din România. Îmbunătăţirea accesului la canalul de distribuţie va oferi oportunităţi interesante de cross-selling, va creşte penetrarea noastră pe piaţă şi va permite dezvoltarea continuă a ambelor societăţi. Le urăm un bun venit călduros angajaţilor AdePlast în echipa Sika şi suntem convinşi că împreună vom avea parte de un viitor plin de succese”.

Profilul societăţii AdePlast

Adeplast are sediul în Ploieşti şi produce o gamă largă de mortare pentru construcţii şi izolaţii termice (EPS) pentru soluţii de anvelopare a construcţiilor. Societatea operează patru fabrici moderne în Oradea, Ploieşti, Roman şi Isalniţa, care asigură acoperire naţională, având potenţialul de a deservi şi ţările învecinate. Cu 470 de angajaţi, Adeplast a realizat o cifră de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018, mai precizează comunicatul companiei.

Marcel Bărbuţ a construit timp de 20 de ani afacerea Adeplast, cu unităţi de producţie în Oradea, Ploieşti și Cordun, județul Neamț. Fabrica de mortare uscate și cea de polistiren de la Cordun au fost inaugurate în primăvara anului 2013, cu o investiție de 16 milioane de euro, generând la deschidere 50 de noi locuri de muncă. Omul de afaceri Marcel Bărbuț, care a decedat în luna februarie a acestui an, a fost clasat la finalul anului trecut de revista Capital pe locul al 93-lea în topul celor mai bogați români, cu o avere estimată de Capital la 63 – 65 milioane de euro.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0