Prima paginăSocial

S-a stins din viață Ștefan Antoci, fost inginer șef al IMR

S-a stins din viață Ștefan Antoci, fost inginer șef al IMR

Dimensiune text

 

 

Ștefan Antoci, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri și unul dintre cei mai apreciați ingineri ai Romanului, s-a stins din viață sâmbătă, 10 februarie, în urma unei lungi suferințe, din cauza unor afecțiuni medicale.

Ștefan Antoci a fost inginer șef al Întreprinderii Mecanice Roman (IMR), fiind unul dintre cei mai buni din branșă și care, în perioada comunismului, a contribuit la dezvoltarea fabricii. După 1990, Întreprinderea Mecanică Roman (IMR) s-a divizat în Umaro SA și FONTAX SA (ulterior desființată). La înfiinţare, Umaro avea 3.500 de angajaţi, iar Fontax 3.000 de angajaţi. Acum, pe fosta platformă a IMR se construiește primul retail park din Roman, un parc comercial sub brandul Carrefour .

Și soția lui Ștefan Antoci s-a stins din viață, în urmă cu aproximativ patru ani. Ștefan Antoci avea o fată, Diana, și un nepot care-i poartă numele.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • mihai 3 ani

  Un foarte bun profesionist, asa l-am cunoscut eu. Dumnezeu sa il ierte! Se duc ultimii oameni care au fost legati de productia de masini-unelte la Roman si Bacau, produse de inalta tehnicitate care se realizau la un moment dat si care nu se vor mai face, in conditiile actuale, catu-i haul si paraul! Urmasii nostri vor crede ca se fac numai in Germania. Dar vom avea Carrefour! Bani sa aveti, dragii mei concetateni, daca aveti unde-i castiga! Stimati redactori, ma asteptam la un scurt articol in care sa treceti in revista realizarile profesionale ale d-lui Antoci, nu sa-mi spuneti ca se face Carrefour. Jalnice vremuri!

 • A lucrat pînă în ultima clipă. Si-a venerat meseria și a realizat masini unelte cu tehnologie de ultima generatie pe care le-a exportat în toată lumea. Multe dintre acestea au fost realizate în acești ani tulburi, cînd in tara nu se mai produce nimic și toata industria se distruge. S-a luptat sa tina firma activă, sa aiba mereu contracte. A fost stimat și apreciat de toți colaboratorii din țară și din străinătate. Avea o abnegație și perseverență de invidiat și ieșită din comun. În aceste momente ii aducem un ultim omagiu. Toata stima si consideratia pentru un om atit de special.
  D-zeu sa-l ierte si sa-și găseasca liniștea sufletească.

  • Magda 3 ani

   Asa este, Liliana. Cât de puțini sunt cei care au pus tot sufletul in a „modela metalul rece si dur”! Din păcate răutatea si invidia multor persoane l-au doborât încet, încet… D-zeu sa-l ierte!