Prima paginăSocial

S-a stins din viață jurnalistul Constantin Călimac

S-a stins din viață jurnalistul Constantin Călimac

Dimensiune text

 

 

Unul dintre cei mai apreciați jurnaliști ai Romanului, Constantin Călimac, a plecat la cele veșnice marți dimineață, 20 martie, la vârsta de 59 de ani, în urma unei lungi și grele suferințe.

Constantin Călimac s-a născut pe 12 aprilie 1958, în localitatea Bozieni. A absolvit Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ din Săbăoani, promoția 1978. După absolvire, timp de doi ani a fost pedagog la Liceul Industrial nr.1 Roman, iar în perioada 1982 – 1995 a lucrat în cadrul Polirom Roman.

După anul 1990 a fost corespondent la ziarele Romanul Liber, Cronica Romașcană, redactor la Monitorul de Roman, Rebus Flacăra, Ariadna, Maxim. Între anii 1996 – 1998 a fost profesor suplinitor la Catedra de rebus și jocuri logice de la Clubul Copiilor Roman. Din anul 2002 a fost redactor la Monitorul de Roman, iar din anul 2008 a fost redactor șef adjunct la cotidianul Monitorul de Neamț și Roman. În semn de apreciere pentru activitatea jurnalistică, a fost distins cu diploma de excelență în cadrul Galei Excelenței Romașcane, în luna mai a anului 2014, de către primarul Laurențiu Leoreanu.

Avea ca pasiuni muzica, sportul (a jucat handbal, timp de zece ani) și rebusul (a fost campion național la enigmistică prin corespondență și campion național la rebus activ). A fost un membru marcant al Cercului rebusist Edip din Roman, iar timp de câțiva ani a realizat rubrica Integrame în presa locală, fiind, de asemenea, printre organizatorii Memorialului rebusistic Mihai Crețu.

Drum bun, nea Costică!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate și colegilor de la Monitorul de Neamț și Roman.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Cojocaru 3 ani

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei indurerate …

  • A.Pop 3 ani

    Dumnezeu sa te odihneasca!Drum lin in lumina!