HomeRoman

S-a izbit cu mașină în tren, pe trecerea de cale ferată

Luni dimineață, în comuna Secuieni, la o trecere de nivel la calea ferată a avut loc un cumplit accident de circulație, în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Acesta a ignorat semnalele acustice și luminoase care interziceau traversarea și a fost lovit de un tren care se îndrepta spre București. Impactul a fost atât de puternic încât șoferul autoturismului a fost azvârlit din mașină, iar autoturismul s-a transformat într-un morman de fiare.

 

 

În satul Secuienii Noi se va vorbi multă vreme despre cumplitul accident petrecut luni la trecerea de nivel la calea ferată, pe un drum ce duce spre sediul unei societați agricole din zonă. Un șofer în vârstă de 22 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase și a fost spulberat de un tren inter-regio. Bucăți din mașină au fost aruncate pe o distanță de zeci de metri, iar trupul șoferului a fost pur și simplu azvârlit din mașină și proiectat pe pământ. La fața locului a sosit un echipaj de la descarcerare și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, însă nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Trecerea de nivel era semnalizată cu crucea „Sfântului Andrei”, iar la momentul producerii accidentului erau în funcțiune toate semnalele acustice și luminoase.

La accident au asistat îngrozite două femei, care au văzut întreaga scenă și care spun că nerăbdarea șoferului i-a adus moartea.
„El s-a oprit la trecerea de nivel și a așteptat să treacă trenul de Bacău. După ce trenul s-a îndepărtat, el nu s-a mai asigurat, chiar dacă semnalele funcționau în continuare. A pornit mașina și a vrut să treacă linia ferată. Chiar atunci a trecut un tren care mergea spre București și l-a lovit în plin. Ne-am speriat îngrozitor. Din câte am înțeles era client al societății agricole din zonă și venea să se aprovizioneze”, au spus cele două femei.

accident masina tren 18061În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, șoferul a fost identificat ca fiind Paul Vrânceanu, de 22 de ani, din satul Viișoara, județul Bacău. Șoferul era singur în mașină. Era un șofer cu experiență, conducea un autoturism Opel Astra, iar în momentul impactului a fost lovit de  trenul inter-regio Suceava-București Nord, care avea 200 de pasageri. Niciunul dintre aceștia nu a fost lovit. Mecanicul locomotivei a fost testat cu etilotestul și a rezultat că nu consumase alcool. „În dimineața zile de luni, pe raza comunei Secuieni s-a produs un accident de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Șoferul nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea de nivel la calea ferată, s-a angajat în traversarea acesteia și a fost surprins de către un tren de pasageri. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat agent principal de poliție Gherghe Toma, de la Biroului de Poliție Rutieră Roman.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Din Putul gandirii, profund nene! „În dimineața zile de luni, pe raza comunei Secuieni s-a produs un accident de circulație din care a rezultat decesul unei persoane”. Zile domnul pal! In dimineata zile de luni s-a petrecut acedentu, noroc ca nici unu dintre pasageri nu era in fata locomotivei, ca il zdrobea nitel impactul dintre masina ce se incapatina sa treaca si trenul care era proprietar pe sine! Bre, da merge bine cfroiu, de are 200 de pasageri! Aproape 34 de compartimente pline! Uau! Inseamna ca trenul interegio, care de obicei are vreo 3-4 vagoane, era tixit de pasageri. Care doreau sa alerge la capitela. Ma indoi…. Trenurile de la cfr arata ca si frigiderele la magazine. Adica aproape goale.

    • Vedeti ca in zona au avut loc frecvent accidente. Cred ca tot in zona aia, in urma cu vreo 12-14 ani a fost un accident cu un tanar care facea armata la Secuienii Noi si care a uitat sa coboare din tren. A sarit din mers insa a fost facut fasii de boghiurile neiertatoare. Oamenii din Secuieni spun ca ar fi in zona un blestem, ca zona cere multe suflete…..

  • daca era un șofer cu experiență – nu se intimpla accidentul