HomeSocialSanatate

S-a încheiat examenul scris pentru şefia CAS

Marţi a avut loc penultima probă din concursul de ocupare a postului de preşedinte-director al CAS Neamţ. Săptămâna viitoare va avea loc şi ultima probă, participarea la un interviu.

Marţi, 19 noiembrie, începând cu ora 10, a avut loc examenul scris  susținut de cei doi candidaţi – medicul Magda Spânoiu şi juristul Radu Firăstrău, la şefia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ. Acest examen se anunţa a fi unul foarte dificil, pentru pregătirea căruia a fost necesară studierea amănunțită a numeroase legi, cu modificări şi completări ulterioare, ordonanţe de guvern sau ordonanţe de urgenţă ale guvernului, ordine ale ministrului Sănătăţii sau ale ministrului Finanţelor Publice, ordine ale preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, toate aceste vizând situaţii specifice cu care se confruntă un preşedinte al CAS-ului.

Candidaţii aşteaptă cu nerăbdare rezultatele acestui examen, care le vor fi comunicat în data de 20 noiembrie. „După ce se vor afişa rezultatele finale, abia atunci voi putea face mai multe comentarii despre cum a fost”, a declarat juristul Radu Firăstrău. Ultima probă pentru candidaţi va fi participarea la un interviu, care va avea loc în termen de cinci zile lucrătoare de la susţinerea probei scrise.

Lupta pentru şefia CAS Neamţ este dusă de Magda Spânoiu, care este actualul preşedinte-director interimar al instituţiei, şi juristul Radu Firăstrău, fiul medicului cardiolog Victor Firăstrău şi al medicului specialist în imagistică şi radiologie Eugenia Firăstrău.

Comentarii

WORDPRESS: 0