Prima paginăActualitateRoman

S-a găsit soluție pentru corpul B al CNRV

Dimensiune text

Specialiştii au găsit soluţia tehnică pentru continuarea lucrărilor la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” (CNRV), iar lucrările la această etapă au început încă de luni dimineaţă. „În acest caz, Primăria municipiului Roman trebuie să-şi asume costurile suplimentare, încă nu avem o estimare financiară, am găsit doar soluţia tehnică de rezolvare a problemei. Cert este că nu se va ajunge la 800.000 de lei, cât a fost estimarea iniţială”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

La începutul anului, constructorii care fac reabilitarea corpului B al CNRV au descoperit fracturi în pereţii clădirii şi fisuri la scara principală, atunci când au dat jos tencuiala veche. Primăria Romana a cerut un studiu geotehnic pentru a se descoperi cauza acelor fisuri, iar acest studiu a reliefat că pe partea din faţă şi pe partea laterală a clădirii solul este rezistent, dar pe partea din spate, solul este umed, macroporos şi va trebui consolidat. Conform specialiştilor, de acolo au apărut fisurile pe peretele de est şi în zona de prindere a scărilor.

Corpul B al CNRV este reabilitat cu fonduri europene. Conform contractului de finanţare, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.553.898,56 lei, din care 98% reprezintă finanţare nerambursabilă. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0