[FOTO] S-a deschis sezonul estival în ștrandul din Roman

HomeSocialTimp liber

[FOTO] S-a deschis sezonul estival în ștrandul din Roman

 

Joi, 1 iunie, s-a deschis oficial sezonul estival în ștrandul din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” din Roman. La deschiderea oficială a ștrandului au fost prezenți deputații Laurențiu Leoreanu și Iulian Bulai, primarul Lucian Micu, viceprimarul Roxana Iorga, Maricel Benchea, directorul CSM Roman, care administrează Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, consilieri locali și numeroși romașcani.

 

În acest an, în ștrand sunt disponibile 1.000 de șezlonguri și 500 de umbrele. Pentru această vară, zona de plajă a fost mărită şi au fost montate şi două limitatoare de viteză pentru prevenirea accidentelor. Din acest sezon, alături de personalul propriu, în zona bazinelor din ștrand vor fi prezenți și agenți de pază.

„Am extins zona de plajă cu 500 de metri pătrați în acest an, dorind să oferim un confort mai mare celor care vor veni în ștrand. Știm că nu va ploua în următoarea perioadă, astfel că, cel puțin în această minivacanță, romașcanii care vor dori să vină la ștrandul municipal sunt bineveniți. Condițiile din ștrand sunt dintre cele mai bune și ne dorim să batem recordul de anul trecut, de 3.600 de vizitatori într-o singură zi. Anunțăm încă de pe acum că nu vom tolera niciun act antisocial și vom aplica la sânge regulamentul de acces în ștrand, care prevede chiar interzicerea accesului cu până la un sezon celor care nu respectă regulile de conduită”, a declarat primarul Lucian Micu.

„Este foarte greu să realizezi anumite obiective, iar ștrandul este un obiectiv remarcabil pentru Roman și pentru zona de centru a Moldovei. Dar la fel de greu este să păstrezi și să întreții, iar eu mă bucur că am regăsit acest loc frumos, curat și bine păstrat”, a afirmat deputatul Laurențiu Leoreanu, care i-a felicitat pe reprezentanții administrației locale pentru implicare, la fel cum a făcut-o și deputatul Iulian Bulai, acesta exprimându-și speranța ca astfel de baze de agrement ca cea de la Roman să poată fi deschise și în alte orașe ale Moldovei. Ba, chiar, deputatul Iulian Bulai s-a numărat printre cei care s-au băgat în apa din bazine chiar în prima zi de deschidere a ștrandului.

Intrarea la ștrandul din Roman costă 10 lei de luni până joi, iar de vineri și până duminică – 15 lei. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsa între 3 și 14 ani, taxa de intrare va fi de 50% din tariful pentru adulți, cu condiția ca însoțitorii acestora sa facă dovada vârstei. Copiii cu vârsta până la 3 ani, inclusiv, au intrarea liberă, cu condiția ca însoțitorii acestora să facă dovada vârstei. În timpul săptămânii, ștrandul este deschis de la 9.00 la 21.00, iar vineri, sâmbătă și duminică activitatea este deschisă până la orele 23.00.

Al treilea sezon în ștrand

Deschiderea Complexului Sportiv şi de Agrement Moldova s-a făcut pe 20 iunie 2015, lucrările fiind începute în 2014. În afară de ștrand, complexul mai include zona cu foișoare pentru grătar și picnic (racordate la reţeaua de apă şi canalizare) cu o fântână arteziană, zona de fitness în aer liber, locurile de joacă, promenada, o pistă role şi skateboard, o pistă pentru biciclişti, un amfiteatru în aer liber, spaţii de parcare şi grupuri sanitare. În ștrand au fost construite staţia de tratare a apei, clădirea de acces – care este dotată cu echipamente de climatizare, ventilaţie, vestiare, duşuri şi toalete, dulapuri pentru efecte personale, cabine de schimb, supraveghere video şi sistem de acces cu cartele magnetice, precum și o zonă cu terasă de alimentație publică la etaj – și trei bazine: unul pentru copii, unul pentru începători şi un bazin de dimensiuni olimpice. Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 625 de metri pătraţi, o adâncime variabilă plecând de la zero până la 0,60 metri. Bazinul pentru începători are 600 de metri pătraţi şi o adâncime de 1,40 metri, iar bazinul olimpic are o suprafaţă de 2.260 de metru pătraţi şi o adâncime de la doi metri la 2,4 metri.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 5
  • HAI LA TRANDAVEALA SUBCULTURA CU MICI SI BERE SI MANELE CA IN REST ORASUL E MAGNIFIC TOTUL E LUX MAI CEVA CA IN EMIRATE… ASA E POLITICA made in dll: FACI O SMECHEREALA GEN STRAND SA TE VOTEZE PE TINE SI TREPADUSII PANA LA MOARTE SI SA ITI RIDICE CLEPSIDRICII STATUIE DE EROU AL NEAMULUI ROMAȘCAN

  • GIGI ai dreptate … Duca-se cu NUTI de mana

  • cu siguranta , multi romascani nu stiu ca orasul nostru se afla printre primele 10 orase ca absortie de investiti, locuri de munca etc , se pare ca multi invidiosi , mai exact pesedisti care nu vor sa recunoasca buna schimbare a orasului , ca atare ei nu au facut nimic pe timpul lui dan ioan carpusor , lasati-ne .