Prima paginăSanatate

Rudele unei paciente reclamă modul de îngrijire din spital

Rudele unei paciente reclamă modul de îngrijire din spital

Dimensiune text

 

Rudele unei paciente tratate la Spitalul Municipal de Urgență Roman s-au adresat redacției Ziarului de Roman reclamând modul în care aceasta a fost tratată în unitatea medicală romașcană.

Situația relatată de aparținători se referă la o pacientă în vârstă de 81 de ani, care a fost adusă cu ambulanța la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman în cursul unei dimineți din luna august, acuzând, conform rudelor, o stare generală de rău și cu amorțeală la un picior. Aparținătorii au reclamat faptul că abia după nouă ore de stat în CPU, după perfuzare și efectuarea analizelor medicale, medicul de gardă i-ar fi semnat internarea la compartimentul Reumatologie, dar că medicul de pe această secție ar fi refuzat internarea pacientei pe această secție.

În legătură cu acest fapt, am solicitat un punct de vedere reprezentanților unității medicale. „Pacienta a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Municipal de Urgență Roman, în Compartimentul de Primiri Urgențe, la ora 6.21. La ora 6.30 a fost preluată de medicul din CPU, s-au recoltat analize, s-a efectuat EKG, a fost consultată neurologic și s-a efectuat tratament perfuzabil cu AINS (n.r. – antiinflamatoare nesteroidiene) și antalgice. Ulterior primirii rezultatelor analizelor, pacienta a fost consultată reumatologic. În urma investigației, din cauza valorilor tensiunii arteriale crescute, nu a putut fi internată pentru fizioterapie și s-a recomandat consult cardiologic. Precizăm că afecțiunile cardiace cu valori de tensiune arterială mărite contraindică fizioterapia. Pacientei i s-a recomandat de către medicul reumatolog să revină în vederea internării după normalizarea valorilor tensionare”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

În ședința de săptămâna trecută, Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre pentru modificarea și completarea HG 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, care prevede și majorarea cuantumului amenzilor care pot fi aplicate unităților sanitare și cadrelor medicale. Între alte prevederi, au fost introduse contravenţii noi şi sancţiuni contravenţionale pentru nerespectare protocoalelor clinice şi a ghidurilor de practică medicală, pentru nerespectarea de către personalul unităţii sanitare a protocoalelor şi procedurilor în privinţa actului medical, pentru neasigurarea la nivelul unităţii sanitare a medicamentelor materialelor sanitare şi reactivilor necesari asigurării unui act medical de calitate, pentru nerespectarea condițiilor impuse de autorizația de funcționare și pentru nerespectarea codului de etică şi deontologie profesională de către personalul medico-sanitar.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0