Rromii romașcani organizează un Festival al minorităților

HomeSocial

Rromii romașcani organizează un Festival al minorităților

 

Asociația Romii Romașcani solicită Consiliului Județean Neamț sprijin financiar pentru desfășurarea, în municipiul Roman, a unui proiect denumit „Caravana Toleranței”, precum și a unui Festival al minorităților. Scopul acestor acțiuni este acela de a combate prejudecățile legate de minoritățile etnice. Liceenii vor putea participa și la seminarii de informare susținute de reprezentanți ai etniei rrome.

Proiectul suspus dezbaterii consilierilor județeni apare pe ordinea de zi a ședinței de pe 30 octombrie. „Asociația Romii Romașcani solicită sprijin financiar în vederea realizării proiectului «Caravana Toleranței», care se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2017, acțiune care se va încheia cu organizarea unui Festival al minorităților, în data de 18 decembrie. Scopul proiectului este combaterea prejudecăților referitoare la minoritatea rromă în rândul liceenilor din Municipiul Roman, prin dialog intercultural pentru diversitate și prin învățare pe tot parcursul vieții. Acțiunea «Caravana Toleranței» constă în organizarea a trei caravane de informare în licee din Roman, în cadrul cărora reprezentanți ai comunității rome vor organiza seminarii de informare pe teme privind asumarea identității și provocărilor din mediul școlar și social pentru rromi și vor purta dialoguri cu liceenii de alte etnii”, se arată în expnererea de motive înaintată spre analiză consilierilor județeni.

Asociația Romii Romașcani spune că la festivalul minorităților vor participa reprezentanți din Comunitatea armeană, Comunitatea evreilor, grecilor, rușilor lipoveni și Comunitatea rromilor, scopul fiind acela de promovare a culturii minorităților naționale. „Asociația Romii Romașcani, după încheierea proiectului, va edita un buletin informativ care va cuprinde activitățile organizate și rezultatele obținute, buletin care va fi pus la dispoziția Consiliului Județean Neamț și a școlilor participante, ca model de bune practici pentru colaborări ulterioare. Propun ca suma ce reprezintă contribuția financiară a județului Neamț în cadrul asocierii să fie de 5.000 lei”, se mai arată în expunere.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • deci io man,io merg doar daca se organizeaza in str Fabricii si daca toti participantii au in dotare topoare,maciuci,sabii si cutite..ca daca nu e doar plictiseala!!