Romașcanul Florin Asmarandei, desemnat „Pompier de onoare” al județului Neamț

HomeSocial

Romașcanul Florin Asmarandei, desemnat „Pompier de onoare” al județului Neamț

 

Joi, 30 ianuarie, în Sala „Calistrat Hogaș” a Palatului Administrativ din Piatra Neamț a avut loc ședința festivă de evaluare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț. Această ședință a avut drept scop prezentarea bilanțului de activitate a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț anul 2019, precum și înmânarea a două insigne onorifice pentru activitatea desfășurată de personalul Inspectoratului de Situații de Urgență Neamț, informează Prefectura Neamț.

Conform bilanțului prezentat, au fost monitorizate şi gestionate toate cele 1.548 situaţii de urgenţă complexe produse în anul 2019, în creştere cu 244% faţă de anul 2018, când s-au produs 632 situaţii de urgenţă complexe, astfel: 407 ca urmare a declanşării riscurilor naturale (220 incendii de pădure (incendii la fondul forestier, vegetaţie uscată sau culturi de cereale), 187 situaţii de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase, 408 ca urmare a declanşării riscurilor tehnologice (290 accidente rutiere, una datorată eşecului utilităţilor publice, 117 datorate muniţiei neexplodate sau nedezactivate rămase din timpul conflictelor militare), una ca urmare a declanşării riscurilor biologice (a fost confirmat un focar de Pestă Porcină Africană, în localitatea Agapia, comuna Agapia) şi 732 ca urmare a declanşării riscului de incendiu.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a înmânat, în cadrul acestei ședințe festive, insigna onorifică „Pompier de onoare al județului Neamț”, plutonierului major Florin Asmarandei, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, sportiv de performanță, multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Atletism, dar și la Campionatele Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor.

La finalul ședinței festive, prefectul George Lazăr a transmis mulțumiri personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență: „Meseria dumneavoastră e o meserie în care vă supuneți zi de zi, noapte de noapte riscurilor, de cele mai multe ori atunci când sunteți în misiuni de intervenție. Alături de Armată, sunteți una dintre instituțiile statului român cu cea mai mare încredere în rândul populației pentru că sunteți cei care de cele mai multe ori reprezentați granița dintre viață și moarte! Vă doresc pentru anul 2020 să aveți același profesionalism de care dați dovadă mereu! Să aveți un an 2020 cu misiuni reușite, să salvați vieți și să vă faceți bine datoria, să colaborăm și să ne facem treaba!”.

 

Foto: Prefectura Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0