HomeRoman

Romașcanii vor să fie ajutați de consilierii locali

Consilierii locali și primarul sunt ca o agenție de muncă pentru unii romașcani. Cei ajutați nu au demonstrat că merită sprijinul autorităților.

 

 

Primarul municipiului Roman face lobby pentru romașcani pe lângă consilierii locali. Laurențiu Dan Leoreanu a spus că a vorbit cu unii dintre acei consilieri care administrează afaceri ca să angajeze oameni ce vin în audiență la primar și solicită locuri de muncă. Printre cei care au făcut angajări la rugămintea primarului Leoreanu se numără Petrică Căpraru, Vasile Ouatu și Daniel Petrea. „Am recomandat pe cineva domnului Căpraru, care a avut patru locuri de muncă într-un an și mi-a cerut ajutorul. M-am implicat să îl ajut și am cerut recomandări de la foștii angajatori. Așa am aflat că persoana nu era serios, nu respecta programul de muncă, îi plăcea „să bage mâna”. Orice om are nevoie de angajați responsabili și implicați, dar cei mai buni au plecat în străinătate. Eu văd și în oraș, la anumite lucrări de pe șantiere, că nu există acea calitate pe care ne-o dorim. Foarte mulți, după ce se angajează, întreabă când iau concediu, dacă li se dă telefon și mașină de serviciu, când este pauza de masă, câte țigări au voie să fumeze și dacă s-ar putea face și un ciubuc în timpul programului”, a spus Laurențiu Dan Leoreanu.

Replica primarului a fost o reacție la o situație pe care a prezentat-o în plenul Consiliului Local consilierul PSD Petru Gîndulescu. „La noi, la sediul partidului, vin foarte mulți oameni cu situații familiale dramatice, care au rămas fără loc de muncă. Au experiență în câmpul muncii, dar nu au vârsta de pensionare și nici nu-i mai angajează nimeni, fiindcă nu mai fac față cerințelor actuale sau nu au meserii care să fie interesante pentru angajatori. Sunt oameni cu probleme, cărora viața nu le-a oferit o șansă. Vreau să găsim o cale de a-i ajuta pe cei care merită”, a afirmat Petru Gîndulescu.

Conform spuselor primarului Leoreanu, acesta oferă săptămânal între 30 și 35 de ajutoare de urgență. Solicitanții cer sprijin pentru cumpărarea de medicamente sau pentru plata utilităților. Sumele oferite pentru fiecare caz în parte variază între 100 și 150 de lei.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]