HomeActualitateRoman

Romaşcanii vor primi fasole cu ciolan de 1 Decembrie

Ca în fiecare an, romaşcanii sunt aşteptaţi, pe 1 Decembrie, să sărbătorească Ziua Naţională a României în centrul municipiului.

Duminică, începând cu ora 10.00, se va desfăşura un ceremonial militar-religios, cu participarea reprezentanţilor administraţiei locale, ai administraţiei judeţene, dar şi a parlamentarilot. Vor fi prezenţi reprezentanţi din Armată, culte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală, oameni de afaceri, cadre didactice şi persoane din alte domenii. După slujba de pomenire se vor depune coroane de flori, iar apoi, spectatorii vor putea urmări parada militară dedicată evenimentului.

La sfârşitul momentelor solemne, în corturi special amenajate se va servi ţuică fiartă şi fasole cu ciolan.

Manifestările publice vor fi vegheate îndeaproape de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ. În tot judeţul, pe timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României, vor acţiona 135 de poliţişti pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi apărarea patrimoniului public şi privat, în special în locurile de desfăşurare a manifestărilor, staţiunilor turistice şi zonelor de agrement.

Comentarii

WORDPRESS: 8
 • LUCA 8 ani ago

  Hei! E postul Nasterii Domnului.
  Campania electorala nu a inceput inca.
  De ce trebuie sa intinam sarbatoarea renasterii nationale cu aroma de fasole si aburi de tuica? Nu ne putem bucura decat cu burta plina?
  ….si, in fine, vine si Nuti sa aprinda artificiile?

  • balint 8 ani ago

   Stai tu cu enoriasii tai si tine post,ca noi amarastenii nu ne pasa de post,ci doar sa avem burta plina,intelegi bre matale? si de Nuti este o doamna daca vrei sa stii.

 • Cumpara pamant n-are timp…se muta si in chirie…

 • CRISAN 8 ani ago

  daca vin atatia politicieni oameni de afaceri politisti etc vor mai portii si pentru ceilalti cetateni

 • lorelai 8 ani ago

  Dar ce „doamna” e, Nuti … Doar un primar ca al nostru se poate mandri cu asa ceva !
  Si de ce trebuie mancare de pomana, de ce trebuie sa se injoseasca oamenii in felul asta ?
  Nicaieri in lume nu exista asa ceva !

  • Lorelica cu-aia mica 8 ani ago

   Doamne fereste, ce aberatii poti debita… Tu nu te injosi, parvenitule, sa mananci fasole cu ciolan, ca e gratis. Du-te mai degraba la colt de strada si ia-ti un kg de parizer la 5lei si baga in tine, ca te respecti, ce naiba. Tu esti prea inteligent si evoluat pentru a te injosi sa mananci de pomana, lasa fraierii sa se inghesuie, pt ca doar in Romania s-a mai vazut asa ceva. Auzi la ei dom-le, sa dea mancare de pomana. Oare de unde le-a venit ideea asta, ca nicaieri in lumea asta nu s-a mai pomenit de asa ceva???? Fa un serviciu umanitatii si bea niste cianura.

 • La fasole înainte!

 • Doamne ca multi ….. mai poti tine pe fata pamantului.