Prima paginăSocial

Romașcanii sunt invitați să înalțe un om de zăpadă gigant

Romașcanii sunt invitați să înalțe un om de zăpadă gigant

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a lansat o invitație romașcanilor, mai mari sau mai mici, de a participa miercuri, 24 ianuarie, de la ora 12.00, la construirea unui om de zăpadă gigant.

Cu atât mai mult cu cât elevii au zi liberă miercuri, autoritățile doresc să îi implice și în acest fel pe romașcani în degajarea zăpezii din centrul orașului, care va fi strânsă de reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. În loc să fie transportată în afara orașului, municipalitatea îi invită pe romașcani să folosească zăpada pentru a construi împreună un mare om de zăpadă.

„Am văzut zilele trecute o știre despre tradiția dintr-un sat din România unde, an de an, cetățenii strâng zăpada din curți și de pe drumuri și ajută la construirea unui om de zăpadă imens. M-am gândit să le urmăm exemplul, așa că vă invit miercuri, 24 ianuarie, de la ora 12.00, în Piața «Roman Vodă», în față la Statuie, să încercăm și noi să curățăm zăpada din centrul orașului și, decât să plătim transportul ei în afara orașului, să construim pe esplanada din centrul orașului un om de zăpadă, de vreo 6 metri. Echipele de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență vor duce «greul», dar orice cetățean, de orice vârstă, este mai mult decât binevenit. Împreună să ne bucurăm de frumusețea iernii! Tot mâine, de la ora 11.00, vă aștept să ne prindem în hora Unirii, la Stejarul de pe strada Smirodava, simbol al momentului Unirii Principatelor Române”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0