Prima paginăActualitateRoman

Romaşcanii sunt invitaţi la curăţenie generală

Dimensiune text

Campania „Let’s do it, Romania!” începe sâmbătă, 28 septembrie. Voluntarii sunt aşteptaţi în parcarea Ștrandului Municipal, începând cu ora 9.

Sâmbătă, 28 septembrie, romaşcanii sunt invitaţi, pentru o zi, la o acţiune de curăţenie generală pe malul Moldovei. Evenimentul are loc în cadrul campaniei naţionale „Let’s do it, Romania!”, care se desfăşoară în parteneriat cu Instituţia Prefecturii Neamţ, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Roman, Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ, Garda de Mediu Neamţ, Direcţia Silvică Neamţ, Inspectoratul Școlar Judeţean, alături de societatea de salubritate  Rossal SRL Roman şi mai multe organizaţii nonguvernamentale. Romaşcanii sunt aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 9, în parcarea de la intrarea în Ștrandul Municipal, unde vor fi împărţiţi pe echipe care vor avea de curăţat anumite porţiuni de pe malul Moldovei. „Unele materiale folosite la curăţenie vor fi asigurate de către firma Rossal şi Primăria Roman, iar altele de către echipa «Let’s do it, Romania». Îi aşteptăm pe toţi cei care se oferă voluntari pentru această acţiune amplă de ecologizare la nivelul întregii ţări. Noi estimăm că vor fi în jur de 400-500 de voluntari, pentru că mulţi ni se vor alătura la faţa locului, chiar dacă nu s-au înscris ca voluntari pe listele Primăriei. Sperăm într-o participare mai numeroasă ca anul trecut”, a precizat Andrei Corduneanu, coordonatorul acţiunii pe zona Romanului.letsdoit3

„Ca şi în anii trecuţi, noi vom sprijini pe absolut toţi cei implicaţi în această campanie. Avem, de asemenea, cereri din partea comunelor Gâdinţi, Horia, Cordun, Sagna, dar şi din partea unor organizaţii nonguvernametale, a Organizaţiei Femeilor Social Democate a PSD Roman, a Tineretului Social Democrat Roman. Tuturor voluntarilor le vom pune la dispoziţie saci şi mănuşi. Avem, deja, pregătiţi saci şi mănuşi pentru 200 de persoane, iar noi vom asigura transportul deşeurilor colectate. Sperăm să fie o campanie de succes, având în vedere că, anul trecut, s-au strâns 200-300 de saci de deşeuri”, a precizat Ionel Ciocan, directorul SC Rossal SRL Roman.

„Am decis să participăm, împreună cu 20 de colegi, la această acţiune, pentru că organizaţia noastră promovează, printre altele, respectul faţă de mediu şi voluntariatul. Este o acţiune benefică şi sperăm să se încheie cu succes”, a apreciat Alexandru Rotaru, preşedintele Tineretului Social Democrat Roman. „Ne-am hotărât să ne alăturăm acestei mobilizări generale, pentru că este foarte important să conştientizăm pe toţi cei din jur cât de important este să păstrăm natura curată. Un mediu curat asigură un viitor sănătos copiilor noştri şi nu numai. Grija faţă de mediu ar trebui să fie o stare de spirit, nu numai o zi din an, ci în fiecare zi”, a afirmat consilierul local Iulia Havrici Tomşa, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate din cadrul PSD Roman.

Și compania ApaServ sprijină, pe plan local, acţiunea de ecologizare „Let’s Do It, Romania”. Salariaţii ApaServ vor colecta deşeuri în Roman, pe malul stâng al râului Moldova, în Piatra Neamţ şi în Tîrgu Neamţ. „De asemenea, vom asigura copiilor care vor fi alături de noi mănuşi de unică folosinţă şi le vom oferi dulciuri”, a afirmat Cătălin Dughir, directorul general al Apa Serv.

Campania naţională „Let’s do it, Romania” se află la a patra ediţie. „Acţiunea de curăţenie se va desfăşura pe malul stâng al Moldovei, de la zona podului rutier şi până în zona Bazarului. Până joi s-au înscris aproximativ 440 de voluntari din şcolile, liceele, asociaţiile şi instituţiile romaşcane. Înscrierile se pot face şi vineri, dar şi sâmbătă, la faţa locului. Ca instituţii, la acţiune s-au înscris Primăria Roman, Apa Serv şi, ca o noutate, unitatea militară UM 01144. De asemenea, participă Asociaţia Muşatinia, People to People, Colegiul Naţional «Roman-Vodă», Colegiul Tehnic «Petru Poni», Grupul Școlar «Vasile Sav», Colegiul Tehnic «Danubiana» şi Școala «Vasile Alecsandri». Ca în fiecare an, Primăria Roman mulţumeşte societăţii Rossal pentru implicarea în buna desfăşurare a acestei acţiuni”, a precizat Constatin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • romascan 7 ani

  asa,asa….scoateti elevii si miltarii la strans mizeria tiganilor si boschetarilor, iar lor dati-le asistenta medicala gratuita si ajutoare de incalzire! Frumoasa lectie de egalitate in drepturi si responsabilitati!

  • User 7 ani

   Trebuie sa arati in vreun fel ca esti mai bun decat ei, nu? Peste tot isi cer drepturi, inclusiv cand te fura pe fata.

 • romascan 7 ani

  pai de aia au tupeu, ca tot le dam „exemple” in loc sa-i responsabilizam…; pe cand mergem la grajduri sa-i spalam, sa le facem mancare???