Romașcanii sunt așteptați sâmbătă să participe la o nouă „Zi de Curățenie Națională”

HomeSocial

Romașcanii sunt așteptați sâmbătă să participe la o nouă „Zi de Curățenie Națională”

Și în acest an, Primăria Municipiului Roman lansează invitația romașcanilor – persoane fizice, ONG-urilor din Roman, instituțiilor și agenților economici de pe raza municipiului, de a participa, în data de sâmbătă, 16 septembrie, la inițiativa „Ziua de Curățenie Națională” 2023, informează reprezentanții Primăriei Roman. Mai multe informații despre participare și înscrieri se obține la numărul de telefon 0735 678 080 sau prin e-mail la adresa luminita.boz@primariaroman.ro.

„Primăria Municipiului Roman vă invită la cea mai amplă acțiune de curățenie a mediului înconjurător – «Let’s do it, România», ce va avea loc sâmbătă, 16 septembrie. Este momentul să ne mobilizăm și să ne angajăm activ în protejarea și îmbunătățirea frumuseții naturale a comunității noastre! Iată detaliile evenimentului – 16 septembrie 2023. Ora de începere – 9:00 dimineața. Locație – malul stâng al râului Moldova, din zona Bazar – Punte Cotu Vameș, până la pod CFR. Vom organiza echipe pentru a strânge deșeurile din zonele în care acestea au fost depozitate în mod necorespunzător. Mănușile și sacii de gunoi necesare pentru această activitate vor fi asigurate de către Primăria Municipiului Roman. Împreună, vom aduna materiale reciclabile pentru a promova practicile de reciclare în comunitatea noastră, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului. Vă așteptăm alături de noi într-un număr cât mai mare la această acțiune de curățenie! Haideți să arătăm cu toții că suntem determinați să protejăm natura, nu doar pentru astăzi, ci pentru generațiile viitoare! Vă mulțumim anticipat pentru implicare și așteptăm să facem din acest eveniment, un real succes!”, au transmis reprezentanții Primăriei Roman.

Anul trecut, peste 500 de romașcani au participat la această acțiune. „Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere la nivel internațional în Estonia, în anul 2008. În România, începând cu anul 2010, în aceste campanii au fost mobilizați peste 1.900.000 de voluntari. În perioada 2010-2019, voluntarii români au reuşit să strângă peste 2.850.000 de saci de deşeuri, reprezentând 22.700 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 12.000.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 850.000 au fost elevi. În 2022, conform organizatorilor campaniei, au participat la nivel național 160.165 de voluntari, care au colectat într-o singură zi 1.320.000 de kilograme de deșeuri, în 188.628 de saci, în 41 de județe implicate. Mai multe detalii pe https://letsdoitromania.ro/.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0