Prima paginăSocial

Romașcanii stau la coadă pentru plata taxelor locale

Romașcanii stau la coadă pentru plata taxelor locale

Dimensiune text

 

 

Termenul limită pentru plata taxelor și impozitelor locale pentru a primi și bonificația de 5% este 31 martie, însă din prima zi de încasare a dărilor romașcanii s-au așezat la coadă, pentru a fi primii care demonstrează că sunt buni contribuabili.

Luni, 8 ianuarie, în prima zi când s-au putut plăti toate dările la bugetul local, peste 600 de persoane au achitat impozitele la casieria Direcției de Taxe și Impozite Locale a Primăriei municipiului Roman. La aceștia se adaugă și cei care preferă plata online, prin intermediul sistemului www.ghiseul.ro.

Pentru a nu se crea aglomerație, cetățenii sunt sfătuiți să-și ia un bon de ordine. „Facem pe această cale un apel la cetățeni ca, atunci când ajung la Direcția de Taxe și Impozite, să-și ia mai întâi un bon de la sistemul electronic amenajat special, pentru a se respecta ordinea de intrare. Sistemul de eliberare de bonuri are afișaj electronic, dar auditiv se comunică și numărul și ghișeul pentru plată. Taxele și impozitele locale se pot achita și cu ajutorul cardului bancar, dar se pot face plăți electronice și pe platforma www.ghiseul.ro”, a declarat primarul Lucian Micu.

Primăria Municipiului Roman oferă posibilitatea contribuabililor – persoane fizice şi persoane juridice – din municipiul Roman să consulte impozitele şi taxele datorate către bugetul local şi, de asemenea, să le achite prin intermediul sistemelor informatice de plată electronică. Plata pentru persoanele fizice se face la adresa www.ghiseul.ro. Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar poate fi utilizat în următoarele condiții: solicitantul să aibă rol deschis la Primăria Municipiului Roman; solicitantul să fie primul titular de rol; solicitantul să dețină card bancar. Pe www.ghiseul.ro găsiţi toate informaţiile şi paşii care trebuie să-i urmaţi pentru a vă putea consulta şi achita taxele şi impozitele locale.

Contribuabilii persoane juridice au posibilitatea consultării impozitelor şi taxelor locale prin intermediul Sistemului electronic al impozitelor şi taxelor locale prin intermediul „Sistemului electronic al impozitelor şi taxelor locale”. Pentru a deveni utilizator al sistemului, trebuie depusă o cerere tip la Secretariatul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (cam. 17) din cadrul Primăriei Municipiului Roman, în urma căreia se primesc elementele de identificare şi autentificare în sistem.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0