Prima paginăActualitateRoman

Romașcanii s-au învățat cu frigul

Dimensiune text

Activitatea din weekend a Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Neamț a fost mai liniștită față de primele zile cu temperaturi scăzute de săptămâna trecută, când numai la Spitalul Municipal de Urgență Roman au ajuns patru persoane cu hipotermii ușoare sau severe.

”În acest sfârșit de săptămână nu au mai fost găsite persoane căzute pe străzi, din cauza frigului. Nici accidente rutiere nu au fost, având în vedere că drumurile principale au fost curățate foarte bine. Ambulanțele au putut ajunge la toate solicitările, deși s-a circulat în condiții de iarnă. Am avut solicitări pentru persoane care au suferit fracturi la membre fiindcă au căzut pe gheață, au fost solicitări și pentru persoane care au probleme cardiace, însă totul a fost în limitele normale ale perioadei”, a precizat medicul Dorice Albu, managerul general al SJA Neamț.

Echipaje ale ambulanței au patrulat, în continuare, pe timpul nopții, pentru a se asigura că nu sunt persoane fără adăpost care înfruntă, îmbrăcate necorespunzător, temperaturi mai mici de -10 grade Celsius.

COMENTARII

WORDPRESS: 0