HomeRomanComunicate

Romaşcanii reclamă mizeria din cimitir

Romaşcanii sunt nemulţumiţi de modul în care arată cimitirul Eternitatea din Roman. Oamenii vor mai multă curăţenie şi atenţie în zona mormintelor şi pe aleile de acces. 

„Am mers duminică seara şi era mizerie. Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, în partea spre IMR este mereu mizerie. Am văzut că erau gunoaie pe lângă coşurile de gunoi, fiindcă aceste coşuri erau supraîncărcate. Nu are nimeni pretenţia să se cureţe lumânările stinse de pe morminte, dar măcar aleile şi zonele comune să fie curate”, a spus un tânăr, care a mers să aprindă câteva lumânări pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă.

Firma care administrează cimitirul consideră că „Eternitatea” este, acum, un loc de promenadă, mult mai sigur decât în urmă cu câţiva ani. „Cimitirul, la ora actuală, a devenit ca un parc. Sâmbăta şi duminica este plin de lume. Este normal ca duminica să mai fie anumite coşuri de gunoi pline, cum se aruncă lumânări, candele şi altele. În cursul săptămânii se face curăţenie zilnic şi se ia gunoiul. Ultima zi de luat gunoiul este vineri, între orele 13.00 şi 14.00. Sâmbăta este cineva de la administraţie, care lucrează în prima parte a zilei, duminica nu este nimeni la birouri. Dacă este ceva deosebit, există numere de telefon, poate veni. Se găsesc binevoitori care spun că frunzele din copaci cad”, a declarat Constantin Damaschin, director al Municipal Locato Serv SA.

Nu este prima dată când romaşcanii se plâng de modul în care arată cimitirul. Municipal Locato, societatea Consiliului Local, percepe taxe de întreţinere rudelor celor îngropaţi acolo, taxe a căror valoare variază în funcţie de serviciul prestat. Taxa anuală de întreţinere este de 30 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • laura 8 ani ago

  Eu vin mereu in cimitir si este adevarat ce spuneti. Pentru ce mai stau mamilucii de portari la poarta daca eu am vazut cum negociaza furtul florilor de pe morminte si al coroanelor…. ce sa mai zic de necalificati dau gunoaiele pe morminte apoi dau foc… si multe altele vezi ce fac d-nii asa zisi administratori si d-na mare casiera stie sa incaseze doar banii de restul faca cei ce platesc…………..

 • Maria 8 ani ago

  In sfarsit un articol bun care evidentiaza scarna din Locatoserv, respectiv dintr-una din unitatile administrate de aceasta firma, si anume cimitirul Eternitatea. Este foarte adevarat ca dispar flori dar si monumente funerare „in functiune”. Cu siguranta ca Primaria nu va interveni la Locatoserv pentru ca firma a fost „incurajata” chiar de Primar in 2013 sa intre pe plus, atunci cand acesta il urechea pe Damaschin de rezultatele slabe ale firmei pe care o conduce. Se pare ca muschii s-au incordat si s-a dat ordin sa se ia pielea si „de pe viu si de pe mort” (Doamne fereste!). Interesant este faptul ca dintre toate unitatile pe care le administreaza Locatoserv, Cimitirul este cel mai productiv, rezultat al exploatarii necazului uman de catre niste indivizi fara scrupule, cu educatie putina si obraznicie mare. Hotomanii astia percep taxe uriase pentru serviciile proaste pe care le impun si pe langa asta suprataxarea la negru este o metoda comuna.

 • Vivi 8 ani ago

  Inainte cimitirul arata mai frumos, ca un parc, cu aleea principala incadrata de tei, castani. Acum e sinistru, indivizii aia de la administratie nu au nici un pic viziune, locul atata oribil cu alei rupte, neasfaltate, cu cersetori agresivi imprastiati prin tot cimitirul. Priceperea de bun gospodar a Primarului ar trebui sa se manifeste in toate sectoarele de activitate.

 • Marcela 8 ani ago

  Dorim mai multe containere, pavarea aleilor caci cand ploua e mare mizerie! Cersetorii sunt peste tot! Camere de supraveghere caci se cam fura de pe la morminte! Mai multa curatenie!