HomeNeamt

Romașcanii reclamă lucruri trăsnite

Pantofi ale căror pingele nu au ținut decît două nunți, pepeni care au crăpat atunci cînd au fost tăiați cu cuțitul, cîrnați a căror pieliță s-a crăpat la prăjit sau cizme cu talpă radioactivă sînt doar cîteva dintre ciudățeniile care au făcut obiectul unor sesizări adresate Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț.

 

Comisarii instituției primesc în fiecare lună aproape 100 de solicitări, din care, însă, unele par desprinse din scenarii de film.
Nu putem da curs tuturor solicitărilor pe care le primim, pentru că unele situații sînt de-a dreptul hilare, fără să poată fi verificate. Pentru ca o sesizare să poată fi luată în considerare, trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rînd, reclamantul trebuie să-și asume răspunderea pentru cele sesizate și să-și dea numele și prenumele, precum și un număr de telefon la care să poată fi contactat și, de asemenea, să poată face dovada că a cumpărat produsul sau serviciul respectiv„, a spus Gelu Moldoveanu (foto), comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Cea mai mare parte a sesizărilor pe care le primesc comisarii vizează domeniul serviciilor, de la anvelopări de blocuri la contracte de telefonie fixă și mobilă sau contracte E-On. Comisarii de la Protecția Consumatorului recomandă ca fiecare consumator de produse și servicii să citească foarte atent etichetele produselor propuse spre vînzare și toate paginile contractelor pe care le semnează înainte de a achiziționa un bun sau un serviciu.
Este foarte important ca fiecare dintre noi să ne educăm în acest sens și să zăbovim un minut în fața rafturilor cu produse pentru a citi cu atenție eticheta și a alege în cunoștință de cauză sau pentru a citi toate rîndurile dintr-un contract, pentru că toate acestea țin de banii noștri, de munca noastră și nu trebuie să permitem nimănui să-și bată joc de ei„, a spus comisarul șef Gelu Moldoveanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0