Prima paginăSocial

Romașcanii pot propune până pe 15 mai proiecte de dezvoltare a orașului

Romașcanii pot propune până pe 15 mai proiecte de dezvoltare a orașului

Dimensiune text

 

 

În bugetul Romanului pentru acest an va fi cuprinsă doar o sumă de 100.000 de lei pentru bugetare participativă, adică proiecte propuse de cetățeni, motivul fiind reprezentat de constrângerile bugetare, a anunțat primarul Lucian Micu în conferința de presă din această săptămână. Anterior, municipalitatea anunțase că pentru bugetarea participativă, proiect implementat în premieră în Roman în acest an, ar urma să fie alocați 200.000 de lei.

„Așa cum am mai spus în spațiul public, deciziile centrale de alocare și împărțire a banilor ne-au vitregit de sume importante, astfel încât putem asigura funcționarea administrației, dar nu și investițiile pe care le aveam în plan și care puteau grăbi dezvoltarea orașului. Joi, în Consiliul Local se va aproba bugetul pe anul acesta și mă bucur că, împreună cu toți consilierii locali, am discutat pe tema capitolelor de venituri și cheltuieli și am căzut de acord asupra modului de alocare a banilor. Asta înseamnă să faci administrație în interesul cetățenilor și mai puțin politică de dragul imaginii. Am făcut cât mai multe economii astfel încât, chiar dacă banii sunt foarte puțini, să ne ținem promisiunea și să demarăm anul acesta, pentru prima dată, bugetarea participativă. Mi-aș fi dorit să pot aloca 200.000 de lei pentru acest lucru, dar avem disponibilă doar suma de 100.000 de lei, bani pe care, în baza proiectelor proprii, fiecare dintre dumneavoastră poate construi ceva pentru orașul nostru. Alți 100.000 de lei vor fi alocați pentru sprijinirea ONG-urilor, cele care, în ultimii ani, se implică activ în viața comunității și implică, la rândul lor, un număr cât mai mare de voluntari”, a transmis primarul Lucian Micu.

Au fost stabilite și noile termene pentru cei care doresc să participe la bugetarea participativă. Astfel, între 19 aprilie și 15 mai 2019 se vor putea depune proiectele. Între 16 mai – 31 mai 2019, comisia de evaluare va analiza proiectele, va solicita, în cazul în care consideră necesar, clarificări aplicanților, și va asigura introducerea modificărilor necesare în propunerile de proiect, după care va afișa lista proiectelor eligibile ce vor fi supuse votului cetățenilor. În perioada 3 iunie – 14 iunie 2019, cetățenii vor fi invitați să voteze propunerile eligibile de proiect, iar pe 18 iunie 2019 se vor afișa rezultatele. „Sper să avem cât mai multe proiecte, pentru ca din viziunea noastră dar și din cea a fiecăruia dintre dumneavoastră să luăm cele mai bune decizii pentru Roman”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

Conform Regulamentului privind bugetarea participativă la nivelul municipiului Roman aprobat de Consiliul Local în luna februarie, persoanele care doresc să propună proiecte trebuie să aibă domiciul sau reședința în Municipiul Roman. Proiectele vor fi transmise prin e-mail: la adresa: pentruroman@primariaroman.ro . Cetățenii care doresc să depună proiectele în format tipărit au posibilitatea să ridice formularele de la Biroul Unic din cadrul instituției. Formularul completat, împreună cu alte documente relevante pentru proiect (fotografii, planuri, etc) vor putea fi depuse personal la Biroul Unic. Ulterior, proiectele primite vor fi afișate pe site-ul Primăriei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0