HomeRomanSanatate

Romaşcanii nu au mai făcut excese de Crăciun

Anul acesta, romaşcanii nu au mai exagerat cu mâncarea şi băutura în perioada Crăciunului, dovadă fiind numărul obişnuit de prezentări care au fost la Urgenţe în aceste zile.

În perioada 24 – 27 decembrie, numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale şi s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman nu a fost unul cu mult mai mare faţă de perioada obişnuită a anului, fapt care demonstrează că, în comparaţie cu alţi ani, romaşcanii au fost ceva mai cumpătaţi în perioada Crăciunului.

În total, 311 pacienţi au apelat la medicii de la CPU de joi până duminică, apogeul fiind atins sâmbătă, a doua zi de Crăciun, când au fost 97 de prezentări. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, medicii au avut cei mai puţini pacienţi, respectiv 57.

„Am fost de gardă şi pe data de 24, şi pe 26 decembrie. Spre deosebire de alţi ani, pot spune că a fost un Crăciun liniştit, fără prea multe evenimente. Au fost doar câteva accidente rutiere, dar minore”, a afirmat medicul radiolog Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Chiar dacă în număr ceva mai mic, bineînţeles că nici în acest an nu au lipsit persoanele care au exagerat cu mâncarea şi băutura. Din rapoartele medicilor de la Urgenţe rezultă că, în perioada 24 – 27 decembrie, aceştia au avut de-a face cu 18 pacienţi care prezentau sindrom dureros abdominal, 20 cu etilism acut, cinci pacienţi cu enterocolită, patru cu colici biliare şi unul cu ciroză. Pe lângă aceştia, au avut nevoie de îngrijiri medicale 16 persoane care au suferit diferite traumatisme, două persoane cu fracturi, patru victime ale unor accidente rutiere minore, şapte persoane care au suferit un accident vascular cerebral, 11 pacienţi cu hipertensiune arterială şi 20 de gravide.

Comentarii

WORDPRESS: 0