HomeActualitateRoman

Romaşcanii, nemulțumiți de tăierile de copaci

Zgomotul de drujbă i-a scos din casă pe unii romaşcani care locuiesc pe strada Ecaterina Teodoroiu. Oamenii se uitau cu dezaprobare la echipele de muncitori care doborau mai mulţi plopi. O femeie care locuieşte la parter a spus că plopii din faţa apartamentului ei susţineau şi o frânghie pe care ea şi alţi locatari întindeau rufe.

copaci 02„Nu ne-a întrebat nimeni, doar am văzut că au venit şi au început să taie. Nu mai avem unde întinde o rufă, la vară nu va mai fi umbră aici. Echipele de muncitori mi-au stricat gresia de la pervazul exterior al ferestrelor, iar la un alt apartament a fost spart un geam. Sunt foarte nemulţumită de ceea ce se întâmplă”, a spus o femeie. Un alt romaşcan a fost de părere că arborii „nu sunt nici bătrâni, nici bolnavi şi rolul lor era important atât vara, că făceau umbră, cât şi iarna, că erau o protecţie împotriva zăpezii”.

Autorităţile locale susţin, însă, că cei şase plopi şi un salcâm au fost tăiaţi la solicitarea reprezentanţilor asociaţiei de proprietari şi că în locul copacilor tăiaţi vor fi plantaţi alţii.

„Nu este o imagine plăcută când se taie copaci, dar în locul lor vor fi plantaţi alţii. Dacă ne referim strict la cazul din Ecaterina Teodoriu, acolo asociaţia de proprietari ne-a solicitat, pentru că acei arbori erau mai înalţi decât blocurile şi reprezentau un real pericol în caz de vânt puternic. Noi am mai făcut tăieri şi toaletări în oraş, de aceea, spre diferenţă de alte localităţi, la noi nu a fost nicio problemă cu arbori sau crengi căzute pe maşini sau care să fi provocat alte daune. În locul acestor arbori vor fi plantaţi unii care nu cresc atât de înalţi”, a precizat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

City-managerul a adăugat că, anual, în oraş se plantează peste o mie de arbori, dar că noua generaţie de copaci se va vedea abia peste câţiva ani.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • De ani de zile se taie in nestire copacii. Vara nu mai ai pe unde sa gasesti fir de umbra. Sa nu mai spunem ca nu doar asta ar fi rolul copacilor… Toti oamenii sunt nemultumiti, dar cine sa-i auda? De pus inapoi, unde? Cativa pitici piperniciti in centru, in locul minunatiilor care s-au taiat, si care se chinuie sa creasca, dar nu prea reusesc?

  • Ne-culai 8 ani ago

   Leoreanu şi ai lui din pdl, actualul PNL, sunt dotaţi cu aere condiţionate , case de vacanţă şi în plus pleacă in concedii exotice, atunci când noi abia respirăm!
   Bine ar fi să urmărim traseul materialului lemnos, SACRIFICAT fără voia proprietarilor!!!!!

 • Green 8 ani ago

  Câți din copacii plantați în anii anteriori s-au prins? Plantați fără sa-i udați apoi. Pe Republicii ați săpat gropi, dar nu ați mai pus copaci. Pe Tineretului ați tăiat tot. Pe Smirodava in fiecare primăvara toaletați fără nici un fel de noima.
  Pe când un program adevarat de inverzire a orașului?

 • qsa 8 ani ago

  Acum cateva zile s-au taiat cei doi nuci de langa Biblioteca ,care nu prezentau nici un pericol de prabusire,tulpina acestora era viguroasasi nu fusese afectata de putregai…Unul din lucratori a spus ca decat acestia sa umbreasca ,mai bine ar fi sa se vada Biblioteca (opera aehitectonica ) ,de la Bacau !!!!!!!!!!!!!!!!