HomeRoman

Romașcanii merg în Africa de sărbători

Cele mai multe solicitări sînt pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în stațiuni din străinătate. La mare căutare sînt ofertele turistice pentru Bulgaria și Australia. Romașcanii cu bani pot alege ca destinații turistice și locuri exotice.

 

 

Tot mai mulți  romașcani aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în locuri pitorești din țară sau străinătate. Deși pînă la sărbătorile de iarnă mai sînt două luni, iubitorii de turism și-au făcut din timp rezervări, în funcție de preferințe și de bugetul propriu, pentru finalul anului. „Cele mai multe cereri făcute de romașcani pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sînt pentru stațiuni din străinătate, în special pentru Bulgaria și Austria„, a precizat Constantin Burghelea, de la Agenția de Turism Lucom Travel, din Roman.

Între preferințele romașcanilor pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă se numără stațiunile Bansko și Borovets din Bulgaria și Mayrhofen – Zillertal din Austria. Prețurile de cazare la un hotel de trei stele, pentru un sejur de patru zile, în stațiunea bulgărească Bansko, de exemplu, sînt cuprinse între 20 și 38 euro de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, și între 25 și 44 euro de persoană pe zi, pentru un sejur de patru nopți, cu demipensiune. Masa festivă de Revelion va însemna încă 25 euro pentru adulți, dar este gratuită pentru copiii de pînă la 14 ani. Pentru rezervările efectuate și achitate integral pînă la 31 octombrie, operatorii de turism fac reduceri de 15%. „Cele mai multe solicitări sînt pentru apartamente, cu masă în sistem de catering„, a spus agentul de turism din cadrul Agenției de Turism Lucom Travel din Roman. Stațiunea austriacă cea mai apreciată de romașcani este Mayrhofen – Zillertal cu zone destinate practicării sporturilor de iarnă.

Cei care preferă să rămînă acasă de sărbători aleg Valea Prahovei – Sinaia, Predeal și Bușteni – și zona Bucovinei. „Prețurile de cazare în stațiunile din țară sînt mult mai mari decît în străinătate. Dacă în stațiunile din afara țării masa festivă este opțională, la noi aceasta este inclusă în preț. Sînt pensiuni unde patru zile de cazare costă peste 2.400 lei de persoană. Acestea oferă oaspeților produse tradiționale și programe artistice pe timpul șederii. Una dintre cele mai solicitate pensiuni este Casa Iurca de Călinești, din Sighetu Marmației, unde vin foarte mulți turiști străini. La acest moment, pensiunea nu mai dispune de locuri libere„, a precizat agentul de turism Constantin Burghelea.

O atracție deosebită în preajma sărbătorilor sînt piețele de Crăciun, care se organizează pe toate marile bulevarde ale marilor orașe din Europa. „Romașcanii s-au interesat pentru piețele de Crăciun din Viena și Roma, unde spiritul Crăciunului este înviat, în fiecare an, începînd din a a doua parte a lunii noiembrie, cînd aceste piețe oferă spre vînzare vizitatorilor produse tradiționale. Aceste locații sînt preferate pentru că  au prețuri pentru toate buzunarele„, a spus Alexandra Carp, agent de turism în cadrul Agenției Paralela 45 din Roman.

Pentru oamenii cu bani, care preferă locuri exotice, Agenția Paralela 45 din Roman vine cu o noutate pentru clienți. „Romașcanii se interesează și de ofertele pentru locații exotice pe care le punem la dispoziție. Petrecerea revelionului în Kenya este noutatea pe care o propunem în acest an„, a adăugat agentul de turism.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Wow. Culmea profesionalismului in jurnalism. Un nou titlu marca „Ziarul de Roman”, a carui legatura cu continutul se regaseste in ultima fraza. Si nici nu e o legatura. Oamenii ” se intereseaza” nu e tot una cu „romascanii petrec in Africa”.

    Sunt curios cum facusi sondajul asta? I-ai gasit tu la agentii pe aia 10 romascani care merg in strainatate si ai tras concluzia ca „romascanii petrec sarbatorile in Africa”.
    Ma intreb – chiar nu aveti simtul ridicolului ?

  • Exact, titlul nu are legatura cu continutul articolului.