HomeEconomie

Romașcanii își împușcă adversarii în pădurea de la Dealul Mărului

În acea zonă este amenajat un teren pentru painball. Jocul are mare căutare la tineri. O partidă de paintball costă în funcție de numărul de participanți și de bilele consumate. Bilele cu vopsea sunt ecologice, dar lasă vânătăi dacă echipamentul de camuflaj nu e purtat corespunzător.

Doi frați din Roman au dezvoltat dintr-o pasiune o afacere care începe să prindă din ce în mai mult la tineri. În urmă cu trei ani, după ce au auzit de un teren special amenajat pentru paintball la Brașov, Octavian și Daniel Grăjdeanu au hotărât să își facă propriul teren  de joacă, pentru a nu fi nevoiți să călătoarească zeci sau sute de kilometri pentru a se bucura de acest joc. După ce s-au documentat cu privire la tot ce trebuiau să cumpere, aceștia au achizițonat echimpamente complete și arme de ultimă generație. ”Am investit în jur de 5.000 de euro, dar a meritat. Pentru a veni în sprijinul pasionaților de paintball, noi am fost și am jucat în alte părți, astfel că am folosit experiența pentru a îmbunătăți condițiile pe care le oferim amatorilor de paintball. Spre exemplu, am jucat la Brașov pe un teren și am veni plin de vânătăi, din cauză că salopeta de camuflaj era foarte subțire. Așa că, ajuns acasă, am adăugat burete la costumele noastre de camuflaj. Iar ideea noastră s-a dovedit a fi una foarte bună, toți cei care au jucat paintball la noi au apreciat că nu au amintiri dureroase”, spune Octavian Grăjdeanu.  În primul și în al doilea an au închiriat terenuri de șes, pe care frații Grăjdeanu le-au amenajat  cu multe elemente, pentru a stârni interesul și a-i determina pe jucători să se implice foarte mult și să avanseze pe teren, să nu stea doar aproape de bază. Acum, bătaia cu vopsea are loc pe un teren împădurit, în spatele hotelului de la Dealul Mărului. Natura are propriile obstacole și capcane, așa încât jocul este incitant și îți solicită din plin abilități, precum atenția distributivă, orientarea, capacitatea de a te deplasa cu discreție. ”Este un joc care te prinde foarte mult. Chiar dacă oamenii vin să se relaxeze, să scape de stressul  din timpul săptămânii, tot apar discuții între membrii celor două echipe. Aici depinde de fair-play-ul fiecăruia. În mod normal, dacă te lovește o bilă, fie că aceasta se sparge sau nu la contactul cu tine, ești eliminat din joc. Se mai întâmplă ca unele bile să nu se spargă, pentru că noi am căptușit salopetele cu burete și acest lucru atenuează din impact. De aceea este prezent, la fiecare joc, un arbitru, care stă la un punct de observare și face eliminările atunci când cele două tabere nu se înțeleg între ele”, explică Octavian.

Însă, până a se vedea cu arma în mână, pasionații de paintball trec printr-un instructaj specific și semnează că au înțeles și respectă instrucțiunile. Chiar și așa, organizatorii au mari bătăi de cap cu adolescenții care, odată loviți și eliminați din joc, își scot casca imediatt, uitând că se află pe un teren de luptă și că pot fi loviți când se așteaptă mai puțin. Din fericire, până acum nu a fost înregistrat niciun incident nefericit, dacă nu sunt puse la socoteală momentele de panică ale nuntașilor, atunci când văd că în restaurant intră bărbați cu mască și cu arme. Efectul aducerii miresii și a răscumpărării aceasteia este garantat, iar solicitările venite din partea celor care nu sunt pasionați de paintball, dar vor o răpire ca în filme, confirmă acest lucru.

În Roman sunt mai multe grupuri care practică paintball în fiecare săptămână. Cel mai avantajos este pentru grupurile de zece persoane, fiecare participant plătind câte 25 de lei, echivalentul  a 100 de bile . Echiparea este inclusă în preț. Pentru grupurile de șase persoane, fiecare participant va trebui să ia cel puțin 200 de bile. ”Sunt anumite costuri pe care trebuie să le amortizăm. Oricum, jocul este cu atât mai interesant, cu cât sunt mai mulți participanți”, adaugă Octavian. Există mai multe moduri de a juca paintball: fie membrii celor două tabere se elimină reciproc, fie ținta este arborarea steagului , fie un ”iepuraș” este urmărit de vânători. Indiferent de varianta aleasă, jucătorii de paintball trebuie să respecte aceleași reguli și să dea dovadă de fair-play.

Comentarii

WORDPRESS: 0