Prima paginăSocial

Romașcanii ce muncesc peste hotare, invitați la Primăria municipiului Roman

Romașcanii ce muncesc peste hotare, invitați la Primăria municipiului Roman

Dimensiune text

 

Primăria Roman organizează, în perioada 23 – 25 august 2019, ,,Zilele Diasporei”, incluzând o serie de manifestări cultural–artistice și de divertisment dedicate românilor de pretutindeni. Marți, 20 august, începând cu ora 11.00, în Sala Unirii din cadrul Primăriei Municipiului Roman va avea loc o întâlnire dedicată romașcanilor din diaspora veniți acasă în vacanță. Primarul Lucian Micu spune că vrea să păstreze tradiția ca, în fiecare an, în luna august, să poarte un dialog cu romașcanii care muncesc peste granițe și care fie să-și exprime opinii sau sugestii la adresa administrației, fie să ia parte la discuții cu reprezentanții Re-Patriot și ADRNE din care pot afla informații despre posibilitățile de a reveni în țară. „Vor fi prezentate oportunitățile de dezvoltare a unei afaceri în municipiu, vor fi analizate impresiile celor prezenți și vor fi consemnate sugestiile romașcanilor din diaspora”, a declarat primarul Lucian Micu.

În perioada 3 – 6 octombrie 2019, va avea loc a patra ediție a Summit-ului RePatriot, în Bucovina, unde sunt așteptați peste 300 de oameni de afaceri din Diaspora și România, detalii putând fi găsite accesând adresa www.repatriot.ro/repatriot-summit. RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Echipa din cadrul acestei structuri construiește instrumente de sprijin și oferă consiliere, mentorat și educație de afaceri. ADR este un generator de dezvoltare economico-socială a Regiunii Nord-Est. ADR elaborează și promovează strategii, atrage resurse, identifică și implementează programe de finanțare și oferă servicii pentru stimularea creșterii economice durabile, a parteneriatelor și spiritului antreprenorial.

La ultimele întâlniri organizate la Primăria municipiului Roman au fost prezenți, la fiecare întâlnire, nu mai puțin de 20 de romașcani care lucrează peste hotare și au dorit să-și spună un punct de vedere vizavi de activitatea administrației sau au dorit să vadă ce pot face autoritățile pentru a-i ajuta să revină acasă.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0