Prima paginăSocial

Romașcanii ce au terenuri în zona bulevardului Republicii vor fi expropriați

Romașcanii ce au terenuri în zona bulevardului Republicii vor fi expropriați

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman a bugetat cheltuiala pentru amenajarea peisagistică a zonei bulevardului Republicii, incluzând spațiile verzi, reabilitarea infrastructurii și realizarea de parcări de reședință. În urma studiilor din teren, autoritățile spun că vor desființa garajele pentru care a expirat perioada de concesiune, astfel încât să se poată amenaja mai multe locuri de parcare. În același timp, pentru că administrația nu poate moderniza decât domeniul public, romașcanii care dețin terenuri în zonă vor fi expropriați.

„În aceste zile, inventariem toate terenurile din zona bulevardului Republicii – zonă pe care dorim să o modernizăm începând cu această primăvară – și vom face exproprieri pentru a putea investi banul public, pentru că, așa cum cunoașteți, administrația locală poate finanța doar lucrări de pe domeniul public. Este vorba de circa zece mici suprafețe de teren care au fost retrocedate între blocuri către diferiți proprietari.  Urmează ca un evaluator, autorizat ANEVAR, să stabilească valoare despăgubirilor pentru fiecare parcelă în parte. Expropriatul nemulțumit de cuantumul despăgubirii se poate adresa instanței judecătorești competente”, a declarat primarul Lucian Micu.

Proiectul de amenajarea peisagistică presupune lucrări de reabilitare a zonelor verzi delimitate de străzile Smirodava, C.A. Rosetti, Mihai Eminescu și bulevardul Republicii, pe o suprafață de circa 7,8 hectare. Va fi defrișată vegetația îmbătrânită, va fi gazonat spațiul verde și se vor planta arbori ornamentali. Se vor amenaja locuri de parcare de reședință, se vor asfalta aleile la intrările în bloc și trotuarele vor fi modernizate cu pavele. Conform estimărilor, valoarea lucrării este de 872.306,40 lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • carmil 2 ani

    Cum sa recurgi la exropriere cand oamenii abia si-au recuperat terenurile, mai mult amenajarea de spatii verzi nu este caz de utilitate publica , nu va bateti joc de oameni respectati proprietatea