Prima paginăSocial

Romașcanii au renunțat la șase tone de deșeuri electrice și electronice

Romașcanii au renunțat la șase tone de deșeuri electrice și electronice

Dimensiune text

 

În perioada 4-7 octombrie, în municipiul Roman a fost organizată o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, din dorința reprezentanților administrației locale și a organizațiilor de protecție a mediului de a educa și conștientiza populația cu privire la faptul că astfel de obiecte nu pot fi lăsate la ghena de gunoi, ci în locuri special amenajate. În cele patru zile ale campaniei, s-au strâns peste șase tone de deșeuri.

„În săptămâna anterioară, municipiul Roman a organizat o campanie de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), prin care a amenajat patru puncte unde romașcanii au putut să predea către un operator autorizat obiectele electrice de care nu mai aveau nevoie, protejând astfel mediul. În urma acestei acțiuni, Asociația Română pentru Reciclare, partener în cadrul campaniei, a anunțat că, în perioada 4-7 octombrie, au fost colectate un număr total de 402 echipamente electrice, în greutate totală de 6.279 de kilograme.  Cele mai multe echipamente la care romașcanii au renunțat au fost: televizoare (162), aparate de bucătărie (42), frigidere (25), aparate radio (23), monitoare (22) sau aspiratoare (18)”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

În Roman, colectare de DEEE – frigidere, televizoare și telefoane – pot face Rossal, Remat, VelPlast și Primăria municipiului Roman, care este operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de tipe DEEE (deșeuri electrice, deșeuri electronice, deșeuri electrocasnice, cabluri electrice, conductori și cablaje auto, aparatură electrică, imprimante, televizoare, monitoare, aragazuri, plăci electronice, mașini de spălat, frigidere, telefoane mobile etc.). Romanul are propriul depozit de DEEE din 2009, acesta fiind situat pe strada Colectorului.

În continuare, romașcanii care sună la Telverde 0800.444.800 pot fi programați pentru preluarea deșeurilor electrice și electronice.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • o persoana a strans peturi de plastic , a strans hartie , a vorbit la rossal sa vina sa le ia , n-au venit … cand totusi au venit le-au aruncat la un loc cu gunoiul menajer ..