HomeSocialSanatate

Romaşcanii au luat cu asalt Urgenţele de Paşti

Victimele accidentelor i-au ținut ocupați  pe medicii de la CPU.

Cadrele medicale de la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au avut mult de lucru în perioada sărbătorilor de Paşti. Victime ale alcoolului, ale consumului excesiv de alimente sau tentative de suicid sunt câteva dintre cazurile cu care s-au confruntat medicii în ultimele zile.

Opt persoane au ajuns la spital de Paşti cu etilism acut, iar o persoană a fost adusă în comă alcoolică. O altă persoană, victimă a unui accident rutier, şi-a găsit sfârşitul pe un pat de spital chiar înainte de Paşti, iar alte 11 persoane au ajuns la spital după ce au suferit multiple traumatisme în urma unor agresiuni.

Cu un caz deosebit s-au confruntat medicii de la CPU chiar în ziua de Paşti. O femeie de 50 de ani, din satul Ion Creangă, sătulă de probleme şi de singurătate, a dorit să îşi încheie socotelile cu viaţa chiar în zi de mare sărbătoare. „Pacienta a fost diagnosticată la CPU cu intoxicaţie voluntară cu medicamente, în urma unei tentative de suicid. Femeia a ingerat Rivotril, un medicament hipnotic. În acest moment, ea se află în afara oricărui pericol”, a precizat medicul Oana Onu, directorul medical al spitalului.

Tot în ziua de Paşti a fost adus la CPU, din loc public, un băiat de 15 ani, din Buruieneşti. După ce a consumat o cantitate foarte mare de alcool, acesta nu a mai reuşit să ajungă acasă şi a fost găsit căzut în plină stradă. Adus la spital, băiatul a fost diagnosticat cu etilism acut şi a rămas sub supravegherea cadrelor medicale.

Comentarii

WORDPRESS: 0