Prima paginăSocial

Romașcanii au construit un mare om de zăpadă la Statuie

Romașcanii au construit un mare om de zăpadă la Statuie

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale s-au gândit să scape într-un mod frumos și mai puțin costisitor de zăpada din centrul orașului, astfel încât au transformat-o într-un mare om de zăpadă, amplasat în centrul orașului, lângă Statuie.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență s-a ocupat de munca cea mai grea, mai ales că miercuri, 24 ianuarie, temperaturile au fost foarte scăzute, astfel încât s-a tăiat zăpada înghețată cu drujba și a fost nevoie și de un buldo-excavator. Un important ajutor a venit și din partea copiilor: câteva zeci de copii, însoțiți de părinți sau bunici, au pus mână de la mână bulgări de zăpadă pentru a înălța omul de zăpadă. În jurul orei 13.00, la eveniment a luat parte și primarul Lucian Micu, care a ajutat și el ca zăpada strânsă de cei mici să ajungă cât mai spre vârf. Edilul nu a scăpat nici de o mică bulgăreala, cei mici fiind încurajați să-l nimerească. Din oră în oră, celor prezenți la construirea omului de zăpadă li s-a oferit ceai cald.

„Am ajutat și eu la construirea primului om de zăpadă imens, cu zăpada din centrul orașului, de care putem scăpa într-un mod frumos. Cel mai mare ajutor a venit din partea copiilor și doresc să le mulțumesc tuturor celor care se implică în realizarea unor evenimente care să bucure pe cât mai mulți. În ciuda frigului, mă bucur că atât la manifestările de la Mica Unire, cât și înălțatul omului de zăpadă am fost, din nou, împreună și ne-am dat mâna pentru binele comunității”, a spus primarul Lucian Micu, care a precizat că și-ar dori ca în fiecare an să se facă un astfel de om de zăpadă, de la an la an mai mare.

În jurul orei 15.00, omul de zăpadă a fost construit, iar primarul Lucian Micu i-a fixat jobenul, nasul din morcov, gura, ochii și nasturii din cărbuni. La gât, omul de zăpadă nu poartă fular, ci eșarfa cu însemnele Romanului. Omul de zăpadă a fost udat la final, la propriu, pentru a îngheța și a rezista cât mai mult timp. Lângă el, a fost lăsată o cantitate mai mare de zăpadă, pentru ca cei mici să-și poată face un derdeluș și să se evite ca ei să se urce pe omul de zăpadă și să riște vreo accidentare.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0