Romanul, orașul florilor și al iubirii

O nouă sărbătoare – și nu oricare, ci ziua celor cărora le datorăm că ni se mai întîmplă și lucruri bune și frumoase pe lumea asta -, s-a transformat, subit, într-o sărbătoare a orașului.

 

 

La fiecare colț de stradă, în zone circulate și aglomerate, la florării ori în Piața Mare s-au format adevărate cozi la oferta de ghiocei, zambile, trandafiri, lalele, frezii și cîte alte simboluri ale iubirii. Emoționant să vezi cum un bătrîn i-a cumpărat soției un buchețel de ghiocei oferit cu mîna tremurîndă și lacrimi în ochi, la fel de tonic să-l vezi pe imberbul adolescent negociind garoafe la fir pentru toate colegele de clasă, copleșitor sentimentul de gratitudine sugerat de mame grijulii să cumpere un buchet pentru „Doamna” și măcar un fir de zambilă pentru bunica, doamna doctor, nașa sau altă doamnă căreia îi poartă respect și recunoștință.

Pentru toate aceste gesturi frumoase, de întoarcere la normalitate, dovadă că omenia și iubire nu cedează în fața nici unei încercări, fie ea și criză mondială, vă mulțumim și vă prețuim!


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!