Prima paginăActualitateRoman

Romanul nu votează scumpirea apei!

Dimensiune text

“Nu sunt de acord cu scumpirea prețului la apă” este declarația făcută de primarul Laurențiu Leoreanu în spațiul public, dar și la ședința Adunării Generale de la ApaServ. Chiar dacă reprezentanții companiei județene de apă consideră că mărirea tarifului este necesară, edilul Romanului spune că s-a opus unei astfel de schimbări.

“Pe ceea ce se discută la Apaserv cu majorarea tarifului la apă, vă comunic faptul că, la Adunarea Generală, am spus foarte clar că nu suntem de acord cu nicio majorare a prețului. Considerăm că prețul este și așa destul de mare. Ar trebui rentabilitatea să se facă din eficientizarea cheltuielior și alte măsuri care să ducă către un buget echilibrat. Nu se impune o creștere. Nu suntem de acord! Eu vreau să-mi protejez romașcanii de orice altă creștere de prețuri, mai ales într-o perioadă care este deja destul de grea”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Compania ApaServ se află sub coordonarea Consiliului Județean, prin consilierii județeni care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor, dar stabilirea tarifului se poate face doar cu aprobarea unanimă a modificării de către ADI Aqua Neamț, din care face parte și municipiul Roman, precum și localitățile din județ beneficiare ale serviciilor companiei.  Autoritățile romașcane spun că un vot împotriva modificării prețului la servicii înseamnă că nu se operează modificări, toți nemțenii având tarif fix pentru apă și canalizare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0