Romanul dragobește, pentru romașcanii care sunt singuri

HomeSocial

Romanul dragobește, pentru romașcanii care sunt singuri

 

 

„Romanul dragobește” este un eveniment creat de reprezentanții administrației publice locale pentru 24 februarie, de Dragobete, menit să-i ajute pe romașcanii singuri să-și găsească un partener de viață.

Astfel, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 12.00, la Casa Pâinii – fostul cinematograf Victoria, de la intrarea în curtea Spitalului Vechi – sunt așteptați romașcanii, de orice vârstă, care vor să-și întâlnească sufletul pereche. „Sâmbătă, 24 februarie, când românii sărbătoresc Dragobetele, Primăria municipiului Roman organizează un eveniment menit să ajute persoanele singure, de orice vârstă, să-și întâlnească sufletul pereche. Astfel, de la ora 12.00, la Casa Pâinii (cantina socială situată în curtea Spitalului Vechi), sunt așteptați toți cei care vor să socializeze și, de ce nu, să-și întâlnească partenerul perfect.
Bărbații vor sta la câte o masă, iar pe rând aceștia vor primi șansa ca o femeie să le țină companie timp de cinci minute. După ce timpul expiră, cei doi pot continua discuția sau pot căuta o altă persoană care li se potrivește mai bine. Evenimentul este menit de a crea un mediu propice de socializare, de unitate între cetățenii orașului, precum și de solidaritate, de aceea vă și invităm să promovați această idee în rândul celor care nu și-au găsit încă sufletul pereche. Nu se fac înscrieri la eveniment, cei interesați fiind așteptați direct la Casa Pâinii pe 24 februarie, de la ora 12.00”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Pentru buna desfășurare a evenimentului „Romanul dragobește”, bunicii de la Casa Bunicilor și copiii de la Centrul de Zi „Casa Copiilor” și cei de la Casa Fluturașilor au pregătit decorațiunile pentru sala de la Casa Pâinii, pentru a-i încuraja pe participanți să fie cât mai deschiși, să se simtă în largul lor și să lege o relație de lungă durată.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 7 ani ago

    Nu ar fi fost oare inca si mai bine sa spunem : „Romanul indragobit dragobeste” ? Am fi avut astfel in vedere nu numai cuvintele „drag” si „iubi”, dar si cuvantul „dragoste”, la fel de important intr-o asemenea imprejurare. Si am fi mers inca si mai departe chiar decat regionalismul oltenesc „dragobete”, la a carui origine se afla regionalismul bulgar „dragovets”, denumire a unei plante cu calitati afrodisiace, dar si vechea denumire slavona Glavoobretenie „Aflarea Capului”, a sarbatorii ortodoxe din ziua de 24 februarie, a carei denumire romaneasca este acum „Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul”.