Prima paginăEducatie

Romanul, codaș la numărul de elevi

Dimensiune text

Doar două licee din județ, și acelea din zona Romanului, nu au reușit „să-și facă planul” la elevi pentru clasa a IX-a a anului școlar care abia a început.

 

 

Colegiile Tehnice „Petru Poni” și „Miron Costin” au fost nevoite să ajusteze din mers planul de școlarizare și să mai taie cîte una sau două clase din cele pe care și le-au propus.
Zona Romanului se confruntă cu o scădere mai accentuată a populației școlare, în comparație cu celelalte zone ale județului. Situația aceasta, cu care ne confruntăm aproape an de an, are la bază un cumul de factori. Pe de o parte este vorba despre natalitatea mai scăzută decît media pe județ, dar și situația financiară din zonă. Mare parte a absolvenților de gimnaziu abandonează studiile după clasa a VIII-a, din lipsa resurselor materiale, și, iarăși, tot din motive sociale, migrația populației către alte țări în căutarea unui loc de muncă și, implicit, a elevilor, care își urmează părinții, este mai accentuată pe zona Romanului„, a spus inspectorul școlar pentru învățămîntul tehnic Mircea Corlățeanu.

Partajează articolul
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0