Prima paginăSocial

Romanul a fost acceptat în unanimitate să treacă la ApaVital Iași

Romanul a fost acceptat în unanimitate să treacă la ApaVital Iași

Dimensiune text

 

Joi, 20 februarie, primarul municipiului Roman, Lucian Micu, este prezent la Iași, unde a susținut cauza și interesul romașcanilor de a avea parte de servicii de calitate în ceea ce privește alimentarea cu apă non stop a municipiului Roman, la ședința Asociaţiei Regionale a Serviciilor de Apă și Canal (ARSACIS) Iași.

Joi, la Iași, atât în Consiliul Director, cât și în Adunarea Generală a Asociațiilor din cadrul ARSACIS, Romanul a primit votul unanim al membrilor pentru ca Romanul să poată face parte din această asociație și, ulterior, ApaVital Iași să devină noul operator de apă și canal. Mai mult, tot acum în AGA s-a și decis deja ca municipiul Roman să devină membru în Consiliul Director al ARSACIS.

„Acest transfer către ApaVital Iasi este, în opinia mea, dar și a cetățenilor care au participat la consultarea publică pe această temă, un lucru benefic pentru comunitatea noastră. Împreună cu presa și consilierii locali, am vizitat compania ieșeană în urma cu doi ani, am discutat cu conducerea, am vizitat halele de producție și ni s-au prezentat listele de investiții anuale și de extindere, iar în tot acest timp am asistat la un exemplu de management de calitate. Faptul că, în ciuda secetei, compania ApaVital poate alimenta cu apă non-stop Romanul este un prim câștig, la care se adaugă prețul mai scăzut al apei, dar și capacitatea tehnică de a prelua proiectul nostru de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal pe fonduri europene și să îl implementeze. Pe acest POIM, care la Iași este gata, sperăm ca ApaVital să îl apropie și pe al nostru de finalitate, vom schimba rețelele de apa și canal. Pe fonduri europene, nu tot pe banii cetățenilor, așa cum propun unii dintre romașcani care nu au nicio experiență administrativă”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Citește și:   Circulație restricționată miercuri seară, pentru desfășurarea unui tur ciclist al Romanului

La consultarea publică pe chestionarul online, desfășurată în ultima săptămână, au fost 1.152 de respondenți, din care doar 36 de cetățeni au optat să rămână la ApaServ. Pe chestionarul scriptic, care a fost completat de 65 de persoane, doar două au precizat că nu doresc trecerea la ApaVital.

„Eu voi continua să vă țin la curent cu toate demersurile pe care le facem pentru că Romanul să fie și mai bine și să nu aibă de suferit în niciun domeniu. Drumul nu va fi unul ușor, dar important este ca avem susținerea tuturor celor peste 110 membri din ARSACIS și avem un nou partener – ApaVital, de încredere, statornic, în continuă dezvoltare și care are un management competent”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

Mai multe detalii despre demersurile autorităților locale de renunțare la operatorul județean ApaServ Neamț și trecerea la compania din județul vecin, ApaVital Iași, în Ziarul de Roman la acest link: https://www.ziarulderoman.ro/decizie-fara-precedent-romanul-renunta-la-operatorul-apaserv-pentru-apavital-iasi/.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0