Prima paginăSport

Rezultate bune în etapa a doua a naționalelor atletice

Dimensiune text

Marius Musteaţă (foto) a dominat în concursurile de aruncare a discului şi aruncare a greutăţii.

Sportivii romaşcani, legitimaţi la cluburi din Roman sau Bacău, au ieşit în evidenţă în probele de aruncări, în etapa a doua a Campionatului Naţional de Atletism, seniori, tineret şi juniori I, competiţie care a avut loc la Piteşti, în ultimele două zile ale săptămânii trecute.

Cel mai în formă s-a dovedit a fi Marius Constantin Musteaţă, sportiv cu dublă legitimare la Liceul cu Program Sportiv Roman şi Clubul Atletic. Născut în 1997, încă junior, Musteaţă s-a impus în două probe, la aruncarea discului şi la aruncarea greutăţii, la grupa sa de vârstă.

La aruncarea discului de 1,75 kilograme, Musteaţă a ocupat locul întâi, cu o cea mai bună aruncare ce a măsurat 47,61 metri. La aruncarea greutăţii de 6 kilograme, sportivul pregătit de antrenorul emerit Emilian Floroiu a ocupat tot prima poziţie, cu 18,70 metri.

La aruncarea discului, feminin, pe primul loc s-a clasat Mihaela Asmarandei, cu 46,55 metri, sportivă care s-a format la Clubul Atletic Roman, sub îndrumarea antrenoarei Carmen Iederan şi care este legitimată acum la Sport Club Municipal Bacău, unde este pregătită de Mihaela Melinte. Pe locul secund la aruncarea discului s-a situat Carla Francesa Sescu (LPS Roman – Clubul Atletic Roman), elevă a lui Emilian Floroiu. Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 44,10 metri.

Tot pe locul secund, dar la aruncarea ciocanului, s-a clasat Roxana Beatrice Perie, elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş. Sportiva romaşcană, cu dublă legitimare la LPS şi Clubul Atletic şi născută în 1995, a avut o cea mai bună aruncare, din prima încercare, de 56,85 metri. Ea a fost devansată de Bianca Fazecaş (Steaua), 63,61 metri, sportivă pe care a reuşit să o învingă în concursuri anterioare. În aceeaşi probă, Izabela Coşa şi Elena Tacu, ambele de la LPS Roman, s-au clasat pe poziţiile a şaptea, respectiv a opta.

În concursul masculin de aruncare a ciocanului de 7 kilograme, Florin Asmarandei, fost la CA Roman şi legitimat acum la CS Știinţa Municipal Bacău, a ocupat locul secund, cu o aruncare de 58,70 metri. Pe poziţia a treia s-a clasat Cristinel Olăraşu, alt fost elev al antrenoarei Carmen Iederan, la Clubul Atletic, acum legitimat la SCM Bacău.

Un alt rezultat notabil a fost cel obţinut de Eduard Perie (LPS Roman) – locul al cincilea la aruncarea ciocanului de 6 kilograme.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0