HomeSanatate

Rețete prescrise pentru vindecarea morților

Un control făcut de Curtea de Conturi în 2011 a scos la iveală mai multe nereguli la CAS Neamț. Printre acestea se numără validarea de rețete pentru persoane decedate. S-au mai descoperit rețete eliberate pentru bolnavi care erau internați sau bolnavi care au beneficiat de mai multe rețete compensate și gratuite într-o lună.

 

 

Un raport întocmit de Curtea de Conturi pentru anul 2011 a scos la iveală aspecte cel puțin ciudate privind modul de prescriere sau validare a rețetelor gratuite și compensate în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț.
Potrivit Curții de Conturi, în 2011, la opt case de asigurări de sănătate, inclusiv în Neamț, s-a constatat validarea de prescripții medicale emise pentru medicamente cu regim de compensare de 100%, fără existența scrisorilor medicale, unor pacienți care figurează internați în spitalizare continuă, spitalizare de zi și ambulatoriu sau pe numele unor persoane decedate, în sumă de 760.000 de lei. Același raport a mai constat, la patru case de asigurări, printre care și Neamț, că decontarea serviciilor medicale și medicamentelor compensate s-a făcut în mod necuvenit unor persoane care nu îndeplineau condițiile legale, deoarece erau beneficiari de pensii mai mari de 700 lei, în valoare totală de 290.000 de lei. Tot în mod nejustificat s-a făcut decontarea a 40% din compensarea de 90% din prețul de referință al medicamentelor unor pensionari care realizează venituri și din alte surse.

Prejudiciul, în valoare de 380.000 de lei, s-a înregistrat la 12 case de asigurări, printre care și CAS Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0