Prima paginăActualitateNeamt

Reţeta succesului polonez, predată la Neamţ

Dimensiune text

Ambasadorul Poloniei a venit în judeţul nostru cu două propuneri concrete de afaceri. În Neamţ există deja investiţii poloneze de succes.

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marek Szczygiel, este primul oficial al unei ţări străine care a venit în judeţul Neamţ cu o ofertă clară de afaceri. Ambasadorul Poloniei a venit cu două oferte de colaborare din partea a două firme care se ocupă de exportul de bitum şi fabricarea de troleibuze şi autobuze, acestea urmând a completa lista investiţiilor poloneze în judeţ.

În cadrul întâlnirii reprezentantului Poloniei cu autorităţile judeţene şi locale, care a avut loc vineri, 16 august, au fost dezbătute mai multe teme de interes. „Polonia este un partener important al României, iar relaţiile noastre se extind în fiecare zi şi nu doar în plan politic, ci şi în domeniul economic. Acordăm o foarte mare importanţă în special autorităţilor locale, pentru că acesta este nivelul la care cooperarea dă cele mai bune rezultate. Am discutat cu reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale despre posibilitatea de a extinde astfel de legături cu partea poloneză. Avem deja experienţe pozitive de investitori polonezi în Neamţ şi cred că ne putem baza pe acestea şi să construim, astfel încât să aducem şi alţi investitori. Sunt impresionat de potenţialul turistic al judeţului, iar pentru istoria noastră oraşul Bicaz reprezintă un loc special”, a declarat Excelenţa Sa Marek Szczygiel.

Ambasadorul Poloniei a mai discutat despre cum poate fi ţara sa un model pentru România în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, dar şi despre agricultură.

După întâlnirea de la Piatra Neamţ, Marek Szczygiel s-a deplasat la Bicaz pentru a discuta cu autorităţile locale despre despre modul în care va fi organizată, anul viitor, comemorarea a 75 de ani de la momentul în care, în timpul ocupaţiei lui Hitler, în sediul Primăriei Bicaz s-a refugiat preşedintele Poloniei Ignacy Moscicki.

„Am stabilit ca, în viitorul apropiat, să avem o întâlnire comună, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi ai Primăriei Piatra Neamţ, oameni de afaceri nemţeni şi polonezi, pe teme economice, sociale, culturale, turism, pentru identificarea oportunităţilor şi proiectelor de cooperare şi investiţii”, a spus George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, adăugând că aceasta a fost cea mai productivă discuţie de până acum cu un oficial străin.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0