Restricțiile suplimentare de weekend, în vigoare în Roman din această seară

HomeActualitate

Restricțiile suplimentare de weekend, în vigoare în Roman din această seară

Prefectura Neamț a anunțat aplicarea noilor restricții suplimentare de weekend începând de duminică, 28 martie, pentru localitățile din județ cu incidența comunitară (infectări COVID-19 cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) de peste 4 la 1.000, între localitățile vizate fiind și municipiul Roman.

Decizia vine în urma adoptării unei hotărâri, sâmbătă, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, care vine după măsurile stabilite prin hotărâre de Guvern la finalul săptămânii.

Astfel, conform hotărârii CJSU Neamț, de duminică, 28 martie, intră în vigoare reducerea intervalului orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei fără restricții până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică – pentru localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori. Excepție fac situațiile medicale, cele privind serviciul sau cele de tranzit.

Totodată, din 28 martie, intră în vigoare și limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, până la ora 18.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Prin excepție, în intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici vor putea activa în weekend doar în relația de activitate de livrare la domiciliu. Totodată, este prevăzută suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Măsurile sunt valabile din 28 martie, pentru o perioadă de 14 zile. Duminică, 28 martie, municipiul Roman înregistrează o incidență comunitară (infectări cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori) de 4,24 la 1.000, după ce sâmbătă a fost 4,32 la 1.000. În județul Neamț, măsurile suplimentare de restricție se aplică de astăzi și în comunele: Bîra (incidență duminică 6,00), Dochia (5,63), Secuieni (5,43), Mărgineni (4,62) și Cordun (4,30).

Măsurile prevăzute în hotărârea adoptată sâmbătă în cadrul CJSU Neamț sunt următoarele (n.r. – datele de incidență pentru localități menționate în document sunt cele pentru ziua de sâmbătă, ziua adoptării hotărârii CJSU):

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0