Restricții în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile, închise

HomeSocial

Restricții în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile, închise

Prefectura Neamț a anunțat duminică, 14 martie, adoptarea unor restricții suplimentare pentru municipiul Roman, printr-o hotărâre adoptată duminică în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, pe fondul creșterii numărului de infecții COVID-19.

Pentru municipiul Roman, incidența cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit joi valoarea de 3 la 1.000 de locuitori – fiind duminică de 3,77/1.000. Conform datelor publicate vineri de Direcția de Sănătate Publică Neamț, în Roman erau înregistrate 232 de noi cazuri de infecție COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Conform hotărârii CJSU de duminică, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, din municipiul Roman (3,77), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori. Vor fi permise funcționarea teraselor, precum și activitatea în regim take-away.

Totodată, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în municipiul Roman (3,77), unde se constată că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori. Este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, din această localitate, care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Măsurile intră în vigoare din data de luni, 15 martie, ora 8, pentru o perioadă de 14 zile.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0