Prima paginăEconomie

Restricții eliminate în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile pot fi deschise de marți

Restricții eliminate în Roman: restaurantele, cafenelele și barurile pot fi deschise de marți

Dimensiune text

Prefectura Neamț a anunțat luni, 12 aprilie, eliminarea restricțiilor pentru municipiul Roman, adoptate în urmă cu o lună, referitoare la funcționarea restaurantelor, cafenelelor și barurilor din spații închise.

Măsura a fost luată luni, printr-o hotărâre adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț, pe fondul scăderii numărului de infecții COVID-19 în municipiul Roman, și intră în vigoare de marți dimineață, 13 aprilie, ora 8. Municipiul Roman se află – pentru prima dată din 11 martie – la o incidență a cazurilor de infecție în ultimele 14 zile sub valoarea de 3 la 1.000 de locuitori – fiind luni de 2,98/1.000.

Conform hotărârii CJSU, în municipiul Roman va fi permisă de marți activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Totodată, în Roman va fi permisă și activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, precum și organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile intră în vigoare din data de marți, 13 martie, ora 8, pentru o perioadă de 14 zile. Celelalte măsuri prevăzute în hotărârea CJSU adoptată luni pot fi citite în continuare:

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0