Prima paginăSocial

Restrângere de activitate la Judecătoria Roman, din cauza infecțiilor COVID-19

Restrângere de activitate la Judecătoria Roman, din cauza infecțiilor COVID-19

Dimensiune text

Judecătoria Roman a informat marți, 30 martie, că activitatea instituției va suferi modificări în următoarea perioadă, din cauza numărului de infecții COVID-19 din rândul personalului instanței.

Astfel, în cadrul instanței, în prezent există trei cazuri confirmate de infectare COVID-19, o suspiciune de infectare și alte două persoane în carantină. Din cauza situației existente, se va restrânge activitatea Judecătoriei Roman, în perioada 31 martie – 6 aprilie inclusiv, prin restricționarea accesului publicului în incinta Judecătoriei Roman, inclusiv a avocaților, membrilor celorlalte profesii juridice, justițiabili.

Măsurile au fost luate marți, prin decizie a președintelui Judecătoriei Roman și prin hotărâre a Adunării Generale a Magistraților din cadrul judecătoriei, în scopul prevenirii răspândirii infecțiilor cauzate de virusul COVID-19 și pentru a asigura securitatea și sănătatea în muncă a personalului Judecătoriei, a profesioniștilor și a justițiabililor, dar și pentru a se asigura perioada de timp necesară pentru igienizarea și dezinfectarea spațiilor și efectuarea anchetelor epidemiologice,

Prin excepție, se va permite accesul celor care sunt părți, apărători, participanți, subiecți procesuali în cauzele urgente care au stabilit termene de judecată în această perioadă, la activitatea de judecată.

Tipurile de cauze la care va fi permis accesul publicului în sălile de judecată în perioada 31 martie – 6 aprilie în materie non-penală: ordin de protecție, tutelă/curatelă, internarea medicală nevoluntară, ordonanța președințială, suspendarea provizorie a executării silite, încuviințarea executării silite, măsuri asigurătorii, asigurare dovezi, autorizare intrare încăperi, cauze având ca obiect Legea 136/2020, alte cauze care, potrivit legii, se judecă fără citarea părților, la aprecierea instanței.

Tipurile de cauze la care va fi permis accesul publicului în sălile de judecată în perioada 31 martie – 6 aprilie în materie penală: cauzele în care au fost dispuse măsuri preventive, cauzele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranță cu caracter medical, cereri privind menținerea, înlocuirea sau încetarea măsurilor de siguranță cu caracter medical, căi de atac extraordinare apreciate ca urgente, cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, alte tipuri de cauze în care legea nu prevedere citarea părților, la aprecierea judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, cererile având ca obiect prelungirea dreptului de circulație pe drumurile publice, potrivit articolului 111, alineatul 6, din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Se vor întocmi liste de ședință separate pentru fiecare ședință de judecată de vor cuprinde doar cauzele care se judecă în perioada 31 martie – 6 aprilie, liste ce vor fi afișate la ușa principală de acces în instanță și pe portalul instanței.

Celelalte cauze cu termen stabilit în perioada 31 martie – 6 aprilie vor primi un nou termen de judecată pentru care vor fi citate toate părțile.

De asemenea, în perioada 31 martie – 9 aprilie nu se desfășoară activitatea de program cu publicul la Arhiva Judecătoriei Roman. Accesul la Arhivă nu va fi permis în perioada amintită, sesizarea instanței de judecată și depunerea de înscrisuri la dosar se va putea face în această perioadă exclusiv prin mijloace alternative, precum serviciile poștale la adresa din Roman, Piața „Roman Vodă” nr. 1, fax la numărul 233-742.583 sau e-mail: jud-roman@just.ro, jud-roman.reg@just.ro, adresă de e-mail destinată exclusiv corespondenței, curier.

Perioada pentru care se dispune restricționarea accesului publicului va putea fi reevaluată în urma rezultatelor și recomandărilor anchetei epidemiologice ce urmează a fi efectuată.

„Întrucât măsurile dispuse de organele de conducere ale instanței sunt imperativ necesare pentru desfășurarea activității în condiții de siguranță medicală pentru personalul instanței și pentru justițiabili, vă mulțumim pentru înțelegere”, se mai precizează în comunicatul Judecătoriei Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0