Prima paginăEconomie

Restaurantele, cafenelele și barurile pot rămâne deschise până la ora 23

Restaurantele, cafenelele și barurile pot rămâne deschise până la ora 23

Dimensiune text

Prefectura Neamț a anunțat luni, 21 decembrie, că, printr-o hotărâre adoptată astăzi la nivel județean, se prelungește intervalul orar în care pot funcționa restaurantele, cafenelele și barurile din localitățile din județ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a adoptat luni o hotărâre ce modifică o decizie luată anterior în acest domeniu, prevăzând că: „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, este permisă în intervalul orar 06.00 – 23.00, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare”.

Până acum, intervalul prevăzut pentru funcționare era 06.00 – 21.00. În județul Neamț, sunt impuse în acest moment restricții pentru patru comune: comunele Tașca, Bălțătești, Tupilați și Negrești, în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirusul COVID-19, după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit în aceste comune, săptămâna trecută, valoarea de 3 cazuri la mia de locuitori, restricții în vigoare pentru 14 zile începând din 19 decembrie, ora 8.

În schimb, sunt menținute restricțiile de capacitate pentru restaurantele, barurile și cafenelele din județ: 30% din capacitatea spațiului pentru localitățile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile este între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori și de 50% în cele cu incidența de până la 1,5/1.000 de locuitori.

Pentru localitățile din județul Neamț, tabloul numărului infectărilor din ultimele 14 zile și al incidenței comunitare (la mia de locuitori) este luni, conform DSP Neamț, următorul:

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0