Prima paginăSocial

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi-au spus oful

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi-au spus oful

Dimensiune text

 

intalnire primarie asociatiiReprezentanții celor peste 80 de asociații de proprietari din Roman au fost invitați marți, 17 ianuarie, la sediul Primăriei Roman, pentru a discuta cu responsabilii societăților furnizoare de servicii publice și conducerea administrației locale necesarul și urgențele pe care le-au în zonele pe care le administrează.

Primarul Lucian Micu le-a mulțumit tuturor celor care s-au gospodărit și au reușit cu forțe proprii să-și deszăpezească toate căile de acces înspre imobile și le-a atras atenția asupra necesității înlăturării țurțurilor, pentru a nu pune în pericol viața oamenilor.

„Vă invit să ne trimiteți solicitările primite de la cetățeni și cele constatate de dumneavoastră, pentru a fi în permanent contact și, în măsura posibilităților, să rezolvăm punctual fiecare problemă din fiecare colț al orașului. Vă anunț că, pentru anul în curs, am sistat acțiunea de tăiere a arborilor, intervenții urmând a fi făcute doar pentru copacii care pun în pericol bunuri sau chiar viața oamenilor. Avem un program multianual, pe care-l vom continua, pentru amenajarea și modernizarea aleilor și crearea de noi locuri de parcare de reședință”, a precizat primarul Lucian Micu.

Reprezentanții asociațiilor au avut solicitări diverse, unele rezolvate pe loc – cum ar fi montarea unei balustrade pentru a ajuta la urcarea și coborârea de pe strada Alexandru cel Bun sau montarea unor pubele în zonele în care funcționează spații comerciale. Într-o asociație, administratorul a solicitat eliminarea unui loc de joacă pentru copii, pe motivul că spațiul este folosit și pentru „mâncatul de semințe” și „bârfitul”, însă autoritățile au declarat că o măsură se poate lua, dar doar la cererea proprietarilor și numai pentru relocarea parcului, în niciun caz pentru a desființa astfel de locuri necesare recreerii și jucatului în siguranță a copiilor. În general, cele mai multe probleme expuse la întâlnirile au ţinut de compania judeţeană ApaServ, fiind semnalate probleme legate de reţeaua de canalizare, dar şi faptul că, după orele 21.00, nu mai există echipe de intervenţie.

Întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor face parte dintr-un şir de dezbateri demarate de conducerea Primăriei. Joi, 19 ianuarie, vor urma consultări cu reprezentanţii cultelor.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Oare de ce nu sunt și asociații de case? …avem multe zone în care nu sunt blocuri …să vedem – se oprește apa pe o stradă, pentru că la o casă nu s-a plătit? …de fapt, o stradă = o scară, iar strada trebuie să aibă un contor …suma consumului de la case …„se pupă” cu acel contor?
    Hai, să fie luați…„la grămadă” buni și rău platnici …oare le convine? …dar legile sunt pentru „prostimea” de la bloc.PA!